Dette er hvor lykke bor i din hjerne

Graviditet

Dette er hvor lykke bor i din hjerne

Fredag, 20. november 2015 (HealthDay News) - Forskere kan aldrig regne ud, hvorfor folk er glade eller ej, men de er lidt tættere på at finde ud af, hvor lykken ligger i hjernen.

Et hold på Kyoto University i Japan brugte MR til at scanne hjernen hos frivillige, der blev spurgt hvor glade de var generelt, hvor intenst de følte følelser og hvor tilfredse de var med deres liv.

Scannerne markerede et område af hjernen kaldet precuneus, en region i den mediale parietale lobe-lokaliseret øverst i hjernen, mod organets bagside.

Denne region er meget aktiv, når folk oplever bevidsthed, bemærkede forskerne.

Folk, der følte sig mere intensiv, følte tristhed mindre intenst og bedre kunne finde mening i livet, havde en større precuus, ifølge undersøgelsen offentliggjort 20. november i Scientific Reports .

"Over historien har mange fremtrædende forskere som Aristoteles overvejet, hvad lykke er", siger lead lead forfatter Wataru Sato i en pressemeddelelse fra universitetet. "Jeg er meget glad for, at vi nu ved mere om, hvad det betyder at være glad. "

Resultaterne kan endda en dag hjælpe folk med at træne sig selv til at være lykkeligere, han teoretiserede.

Sato sagde for eksempel: "Flere undersøgelser har vist, at meditation øger gråmasse masse i precuneus. Denne nye indsigt i hvor lykke sker i hjernen vil være nyttig til udvikling af lykkeprogrammer baseret på videnskabelig forskning."

Mere information

Berkeley Greater Good Science Center har mere om lykke.


Efterlad Din Kommentar