Garvning maj begrænser hudens evne til at producere vitamin d, undersøgelse siger

Graviditet

Garvning maj begrænser hudens evne til at producere vitamin d, undersøgelse siger

MONDAG, 4. april, 2016 (HealthDay News) - Mens solen hjælper kroppen gør vitamin D, siger en ny undersøgelse, at for meget eksponering måske rent faktisk kan sænke niveauerne af det essentielle vitamin.

Tan hud kan give en vis beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler, men denne stigning i pigmentet blokerer vitamin D-syntese og begrænser hudens evne til at producere D-vitamin, ifølge forskere i Brasilien.

"Vores resultater tyder på, at hudfarvning, som er en naturlig beskyttelse mod de skadelige virkninger af UV-bestråling, begrænser den progressive stigning i D-vitamin D i retning af optimale koncentrationer", siger undersøgelsesforfatter Dr. Francisco Bandeira fra University of Pernambuco Medical School i Recife, Brasilien.

For undersøgelsen undersøgte forskere næsten 1, 000 mænd og kvinder fra Recife, som var mellem 13 og 82 år gamle. Alle havde betydelig daglig sollys og ingen rutinemæssigt anvendte solcreme eller tog vitamin D-tilskud.

Ved hjælp af Fitzpatrick hudfototype skalaen, som er et numerisk mål for hudfarve og type anvendt af dermatologer, vurderede forskerne svaret fra forskellige hudtyper til UV-lys. Generelt viser højere scorer mørkere hudtoner og tendens til at tan, ikke brænde.

Deltagerens solindeks blev også beregnet ved at gange antallet af timer med solens eksponering, de fik hver uge, med den brøkdel af udsat hud.

Forskerne sammenlignede deltagernes solindeksscorer og hudtype med deres blodniveau på D-vitamin. De fleste deltagere med meget høj daglig eksponering for solen havde lavere serum D-vitaminindhold end normalt.

Samlet set var 72 procent af deltagerne mangelfuld i D-vitamin. De mangler dette næringsstof tendens til at være ældre og har lavere solindeksværdier, fandt undersøgelsen.

"Vores forskning viste, at i en stor stikprøve af inp>

blev resultaterne præsenteret lørdag på det årlige møde i det endokrine samfund i Boston. Studier præsenteret på møder betragtes som regel foreløbige indtil offentliggjort i en peer-

Yderligere informationer

Det amerikanske kontor for kosttilskud, som er en del af de amerikanske nationalinstitutter for sundhed, giver flere oplysninger om D-vitamin.


Efterlad Din Kommentar