Tage en dyb vejrtrækning: indhaling på den rigtige måde kan forbedre din hukommelse

Mind & body

Tage en dyb vejrtrækning: indhaling på den rigtige måde kan forbedre din hukommelse

Når det kommer til at håndtere skræmmende eller stressende situationer, har psykiske eksperter længe givet et enkelt råd: Tag en dyb vejrtrækning gennem næsen og ud gennem munden. Nu foreslår ny forskning, at denne særlige vejrtrækning teknisk set påvirker hjernens aktivitet - og kan endda forbedre din hukommelse.

Nordvestuniversitetets forskere rekrutterede omkring 100 unge voksne, hvoraf nogle blev bedt om at lave snapdomme om ansigtsudtryk, der blinkede hurtigt over en computerskærm. Åndedræt påvirker deres præstationer: Når folk indåndede gennem deres næse, kunne de genkende ansigter, der udtrykte frygt hurtigere, da de udåndede. I en anden test søgte forskere på deltagernes evne til at huske objekter, der blinkede på skærmen. Også her er de mere tilbøjelige til at huske genstande, hvis de stødte på dem under indånding, versus under udånding.

Ved mundånding forsvandt alle disse effekter.

Den nye undersøgelse er den første, der viser, at rytmen af ​​vejrtrækning skaber elektrisk aktivitet i hjernen, ifølge rapporten, som blev offentliggjort i The Journal of Neuroscience .

"Vores data er foreløbige, men spændende", siger leadforfatter Christina Zelano, ph.d., professor i neurologi ved Northwestern University Feinberg School of Medicine til Health . "Og selv om det er for preliminært på dette stadium, har det potentiale til at føre til nogle bevidste vejrtrækningsstrategier for kognitiv forbedring. "

Hun siger, at en af ​​undersøgelsens hovedresultater er, at nasal indånding forårsager en" dramatisk forskel "i områder af hjernen relateret til følelsesmæssig behandling (amygdala) og hukommelse (hippocampus) sammenlignet med udånding.

Forskere opdagede, at når du indånder, stimulerer du neuroner i den olfaktive cortex, amygdala og hippocampus, på tværs af det limbiske system.

Fremtidige undersøgelser om dette emne kan bidrage til at forklare de vel dokumenterede psykologiske fordele ved meditation og fokuseret vejrtrækning, siger Zelano, som i det væsentlige kan synkronisere hjerneoscillationer over hjernens følelsescenter. Resultaterne kan også give et fingerpeg om, hvorfor vores vejrtrækning har tendens til at fremskynde, når vi er bange eller panikede. "Som et resultat, vil du bruge proportionalt mere tid indånding end i en rolig tilstand," Zelano siger. Dette kan påvirke hjernefunktionen, tilføjer hun, "og resulterer i hurtigere responstider for farlige stimuli i miljøet. "

Faktisk mener Zelano, at vi måske endda kan bruge denne viden til vores fordel. "Hvis du er i et farligt miljø med frygtelige stimuli, viser vores data, at du kan reagere hurtigere, hvis du inhalerer gennem din næse," siger hun.

Selvfølgelig er denne undersøgelse bare et første skridt. Uanset om vi virkelig kan bruge vores ånde for at forbedre eller styre vores frygtrespons - eller vores hukommelse, for den sags skyld, er det stadig at se, siger Zelano.

Efterlad Din Kommentar