Skifte til diæt soda vil sandsynligvis ikke hjælpe dig med at skære kalorier

Ernæring

Skifte til diæt soda vil sandsynligvis ikke hjælpe dig med at skære kalorier

Ditching sukkerholdige drikkevarer er et smart træk for dit helbred, for ikke at nævne din talje - et gennemsnit dåse pakker i omkring 150 kalorier og 39 gram sukker (der er over 9 teskefulde). At skifte til kost kan ikke hjælpe din kalorieindskrænkningsindsats meget, selvom: En ny undersøgelse tyder på, at du ved slutningen af ​​dagen sandsynligvis stadig vil forbruge det samme antal samlede kalorier.

Forskere lærer stadig nøjagtigt, hvordan organer og hjerner reagerer på kaloriefrie sødestoffer. For at teste virkningerne af forskellige forskellige sødestoffer på processer som appetit og blodsukker gennemførte forskere fra Singapore en lille undersøgelse med 30 unge mænd.

På hver forsøgsdag blev mændene serveret morgenmad og nogle få timer senere fik de en drikkevare til at tide dem over til deres næste måltid. Drikkevarerne blev sødt med enten sukker, det kunstige sødemiddel aspartam, den plantebaserede sødestof Stevia eller et sødemiddel afledt af munkfrugtplanten.

Forsøget havde et randomiseret, crossover design, hvilket betyder, at hver deltager fik en anden drik på hver af de fire studiedage. Ved frokost blev mændene fortalt at spise indtil de følte sig fulde. Derefter tog de hjem fødevaretidsskrifter for at registrere, hvad de spiste resten af ​​dagen.

Undersøgelsens resultater var overraskende. Selv om den sukker-søde drik indeholdt ca. 250 kalorier (65 gram sukker, om hvad der var i en 20 ounce sodavand eller saft) og de andre var kaloriefrie, påvirket det ikke det samlede antal kalorier, mændene indtog alle dag lang.

Det viser sig, at folk, der havde drikke med nulkalorier, spiste lidt mere til frokost end dem, der havde haft en sukker-sødet. Dette afbalancerede deres samlede energiindtag, således at når de kalorierede daglige kalorier blev grupperet med drikkevarer, var de gennemsnitlige omkring 2, 300. (Hvor meget mændene spiste resten af ​​dagen, efter at de forlod studiestedet, syntes ikke at blive påvirket af hvilken drink de havde.)

"Energien" reddet "fra at erstatte sukker med ikke-næringsrige sødestoffer blev fuldt ud kompenseret ved efterfølgende måltider", siger leadforfatter Siew Ling Tey, en tidligere forsker ved Singapores agentur for videnskab, teknologi og forskning, i en pressemeddelelse.

Det er også værd at bemærke, at "diæt" -drinkerne ikke overgik for overskydende. Mens de rapporterede at føle sig lidt hungrere før frokosten end dem, der drak den sukkerholdige drikke, spiste de kun nok ekstra til at gøre op for drikkevarens mangel på kalorier - og de holdt ikke overeating for resten af ​​dagen.

Forskerne tog også blodprøver før og efter frokost for at teste deltagernes blodsukker og insulinrespons.Mens sukkersøtede drikkevarer førte til større pigge i begge foranstaltninger inden for en time efter at have drukket det, oplevede de, der drak den kaloriefrie drik, større pigge efter frokost. I løbet af hele tre timers testperiode var den samlede glukoseændring omtrent den samme for alle fire drikkevarer.

Resultaterne blev offentliggjort i International Journal of Obesity . Forfatterne bemærker, at deres resultater kan synes at være i modstrid med en nylig gennemgang, hvor bytte sukkerholdige drikkevarer til kunstigt sødede dem førte folk til at forbruge mindre kalorier generelt og tabe sig over tid. Men begge undersøgelser kan være enige om: at brugskalingsfri sødestoffer ikke førte til over-

forbrug - i det mindste ikke over personens normale kalorieindhold. Og forfatterne skriver, hvis folk skifter fra sukker til kaloriefrie alternativer uden , der justerer deres spiseadfærd for at kompensere (bevidst eller ubevidst), er det sandsynligt, at de vil reducere deres kalorieindtag og kan til sidst tabe vægt. Deres resultater viser, at dette kan være lettere sagt end gjort, og det kan medføre, at der lægges større vægt på måltidsvalg, portionsstørrelser og snacking-adfærd. Husk næste gang du leder efter noget for at slukke din tørst. Og husk, der er altid vand eller usødet te-naturligt, sundt hydratiseringsvalg, der ikke vil tilføje kalorier eller

rod med dit sind.

Efterlad Din Kommentar