Den overraskende måde belysning kan påvirke det, du spiser

Fitness

Den overraskende måde belysning kan påvirke det, du spiser

Det er ingen hemmelighed at holde fast i din sunde kost er hårdere, når du spiser ud. Der er den massive restaurant del størrelser, og sneakycalorie bomber (buffalo kylling salat, vi kigger på dig!) - og nu ny forskning tyder på omgivende belysning kan narre dig til at spise moretoo.

For undersøgelsen, offentliggjort i Journal of Marketing Research , begyndte forskerne at se på ordrerne på 160 diners på fourchain restauranter. Halvdelen af ​​dinersne sad i svagt oplyste rum og sad og sad i godt oplyste områder. Diners, der sad i lyset, bestilte 39% mere kalorier. I mellemtiden var folkets lysere omgivelser 16% til 24% mere tilbøjelige til at vælge sunde varer (tænk grillet fiskeri hvide kød og grøntsager). I n opfølgningseksperimenter replikerede forskerne disse resultater med hundredvis af kollegiumselever.

Hvad handler det om lysstyrke, der får os til at spise smartere? "Vi føler os mere opmærksomme i lysere rum og har derfor tendens til at gøre mere sunde, fremtidsbeslutninger", forklarer doktor Dipayan Biswas, PhD, i en pressemeddelelse.

Faktisk fandt forskerne, at når dinersin dårligt oplyste værelser fik en placebo til kaffe (eller simpelthen bedt om at være mere opmærksomme) var de lige så tilbøjelige som deres jævnaldrende i de veloplyste rum til at gøre sunde mad valg.

Det ser ud til at gøre sunde valg har mere at gøre med lysstyrken af ​​dit mentale statethan lysets lysstyrke. Så sværger du ikke af stearinlyset dinnersyet.

Den bedste måde at undgå overindulging på er at gøre dig selv mere opmærksom, sagde medforfatter Brian Wansink, ph.d., direktør for Cornell Food and Brand Lab. Det kan betyde, at du går til en rask tur før middag eller sprøjter lidt vand på dit ansigt for øjeblikkelig energiforøgelse. Pick-me-upslike disse kan faktisk være at foretrække, fordi som Wansink påpegede, er stemning

belysning ikke alt for dårlig. I tidligere undersøgelser har hans laboratorium fundet ud af, at folk, der spiser i mørkede rum, nyder deres mad mere, spiser langsommere og forbruger mindre generelt.

Efterlad Din Kommentar