Den overraskende sandhed om datoerne på madmærker

Stil

Den overraskende sandhed om datoerne på madmærker

Madaffald er et stort problem: Amerikanerne vurderer at de smider $ 640 værd af mad hvert år, ifølge en ny undersøgelse fra det amerikanske kemikalieråd. Og en tidligere analyse fra Institut for Fødevare Teknologer (IFT) fandt, at forbrugerne skulle smide omkring 133 milliarder pounds i alt spildt mad om året.

Forvirring over disse tinydatfrimærker på fødevarer er en stor del af problemet.

Det skyldes, at hvis de kan lyde ens, betyder "brug af," "sælger" og "bedst" ​​-datoer faktisk tre forskellige ting når det gælder fødevaresikkerhed. Anden af ​​disse datoer er bogstavelige udløbsdatoer, der afspejler nøjagtigt, når et produkt bliver skadeligt eller farligt at spise. De markerer kun det punkt, hvor det nåede topkvalitet, konsistens eller smag, hvilket førte til en masse forvirring og stadig god mad smidt ud før sin tid, ifølge IFT.

Sådan holder du sommerfødevarer trygge udendørs

For at hjælpe dig med at bestemme, hvornår det er virkelig tid til at smide den mælkekarton, har vi lagt forskellene mellem de fælles datoer, du finder på mademballage.

Brugsdato

Du skal teoretisk spise mad før denne dato, som er baseret mere på, når produktets kvalitet vil falde ned end chancen for at det vil gøre dig syg. Men "kvaliteten vil sandsynligvis gå meget hurtigere og sikkerheden kunne mindskes" efter dette punkt, bemærkede Bob Brackett, ph.d., direktør for Institut for Fødevaresikkerhed og Sundhed, i en pressemeddelelse. Så når du er i tvivl, er det en god tommelfingerregel at kaste mad ude eller meget tæt på denne dato.

Hvor bekymret skal jeg være om fødevaresikkerhed?

Best-by date

Ligesom "brugsdato" fortæller dette nummer forbrugerne, når et produkt skal spises toguarantee, perfekt smag og kvalitet, ikke når en mad bliver dårlig.

Sælg-til dato

Denne mærkning informerer detailhandlerne om den dato, hvor de skal sælge produktet eller fjerne det fra butikshylder. Foodis er stadig sikker på hjemme-forbruget godt efter dette punkt. Faktisk, ifølge Brackett, "typisk en tredjedel af produktets holdbarhed forbliver efter" sælger "dato for forbrugeren at bruge hjemme. "999> 8 måder at forebygge madforgiftning

Nederste linje: Mens disse datoer er retningslinjer og et godt udgangspunkt, vil de ikke hjælpe dig med at bestemme, hvornår mad vil gøre dig syg, eller endda når du skal smide det ud. Den gode nyhed er, at de fleste fødevarer tager længere tid end du tror at gå dårligt.

Forsøg altid at sikre, at din kolde mad forbliver kold, og at din kogte mad forbliver varm, da bakterier formere den hurtigste mellem 40 grader og 140 grader. For at forhindre, at de vokser, køler mad på mindre end 40 grader, og opvarmer tilberedte rester til mindst 165 grader.Og husk tommelfingerregelen "2-2-4": Forlad ikke mad ud længere end 2 timer, køl den i beholdere mindre end 2 cm dyb, og brug eller fryse alle nedkølet rester inden 4 dage.

For endnu mere dybtgående tips om, hvornår du virkelig skal smide bestemte fødevarer ud, skal du kigge på websteder som Food Keeper, et websted med en søgbar database med retningslinjer for opbevaring og opbevaring af alt fra korn til baby mad, som såvel som Foodsafety. gov.

Spise Moldy Food: Når det er OK, når det ikke er

Mute

Aktuel Tid0: 00

/

Varighedstid1: 00

Belastet: 0%

0: 00

Fremgang: 0%

0: 00

Fremgang: 0%

Stream TypeLIVE

Resterende tid-1: 00

Afspilningsrate

Kapitel

  • Kapitel
beskrivelser slukket, valgt

  • Beskrivelser
Undertekster

  • Undertekster
Undertekster indstillinger, åbner dialogboksen Indstillinger for indstillinger

  • Undertekster fra, valgt
  • Undertekster
Standard, valgt

  • Lydspor
Dette er et modalt vindue.

Mute

Aktuel tid0: 00

/

Varighed Tidspunkt: 00

Belastet: 0%

Fremgang: 0%

Stream TypeLIVE

Resterende tid -0: 00

Afspilningsfrekvens

Dette er et modalt vindue. Denne modal kan lukkes ved at trykke på Escape-tasten eller aktivere tasten Luk.

Dette er et modalt vindue. Denne modal kan lukkes ved at trykke på Escape-tasten eller aktivere tasten Luk.

Dialogboksen Indstillinger for indstillinger

Begyndelse af dialogvindue. Escape vil annullere og lukke vinduet.

Tekst

Farve
Farve
Farve