Overraskende Grunde til, at nogle kvinder ikke kan tabe sig

Vægttab

Overraskende Grunde til, at nogle kvinder ikke kan tabe sig

De fleste af os ved allerede, at der spiser mindre og flytter mere, er nøglen til at tabe ekstra pund. Men hvis du allerede gør alt rigtigt og ikke kan tabe sig eller endda får det, kan du have en skjult helbredstilstand, der saboterer din indsats. Og symptomerne kan være så subtile, at selv din læge kan savne dem. Her er nogle mulige vægttabblokerere og hvordan man får den hjælp, du har brug for.

En træg skjoldbruskkirtlen

Din skjoldbruskkirtel gør hormoner, der regulerer måden din krop bruger energi på. En underaktiv skjoldbruskkirtlen (hypothyroidisme) forstyrrer dit stofskifte, såvel som mange andre aspekter af dit helbred. Nogle anslår, at så mange som 10 procent af voksne har hypothyroidisme, som er mere almindelig hos kvinder og oftest diagnosticeres i 40'erne og 50'erne.

Mute

Aktuel tid0: 00

/

Varighedstid1: 09

Belastet: 0%

0: 00

Fremskridt: 0%

0: 00

Fremskridt: 0%

Stream TypeLIVE

Resterende tid-1: 09

Afspilningsrate

 • Kapitel
Kapitel

 • Beskrivelser slukket, valgt
Beskrivelser

  Undertekster

  • billedindstillinger, åbner dialogboksen for billedindstillinger
  • billedvisning, valgt
  Billedtekster

  • standard, valgt
  Lydspor

  Dette er et modalt vindue.

  Mute

  Aktuel tid0: 00

  /

  Varighed Tidspunkt: 00

  Belastet: 0%

  Fremgang: 0%

  Stream TypeLIVE

  Resterende tid -0: 00

  Afspilningsfrekvens

  Dette er et modalt vindue. Denne modal kan lukkes ved at trykke på Escape-tasten eller aktivere tasten Luk.

  Dette er et modalt vindue. Denne modal kan lukkes ved at trykke på Escape-tasten eller aktivere tasten Luk.

  Dialogboksen Indstillinger for indstillinger

  Begyndelse af dialogvindue. Escape vil annullere og lukke vinduet.

  Tekst
  Baggrund
  vindue

  Udover vægtøgning eller manglende evne til at tabe sig, kan du mærke træthed, hårtab, tør hud, ledsmerter og muskelsvaghed, tunge perioder, øget følsomhed over for kulde, endda depression.Mange mennesker med lav grad af hypothyroidisme føler sig bare fri, uden tydelige tegn på at være virkelig syge. Sådan bliver du testet:

  Spørg din internist til at køre et TSH (skjoldbruskkirtelspirrende hormon) screening. Generelt, jo højere dit TSH niveau, jo langsommere din skjoldbruskkirtlen er. Mens traditionelle normale værdier er mellem. 45 og 4. 5, hvis dit niveau er over 2, kan du stadig kæmpe for at tabe sig, forklarer Jamie Kane, MD, medicinsk direktør for Park Avenue Medical Weight and Wellness i New York City. Din læge vil måske også kontrollere dine niveauer af T-3 og T-4, de to hovedskjoldbruskkirtler. Men hypothyroidisme er ikke altid et lige tal spil; flere og flere læger behandler nu symptomerne, ikke blot blodtestresultaterne. Hvis en patient ikke har det godt, er det ofte fordi hendes skjoldbruskkirtlen ikke fungerer så godt som det skal for hendes krop, siger Erika Schwartz, MD, en internist i New York City. Sådan behandles det:

  Dit dokument starter normalt ved at ordinere et lavdosis T-4 thyroidhormon som Synthroid. Hvis dine symptomer ikke forbedres, skal du diskutere din dosis eller skifte til en kombination af T-3 og T-4. Hjertehormoner

  Så mange som 1 ud af 10 kvinder i den fødedygtige alder har polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en tilstand, hvor en kvindes æggestokke producerer et overskud af mandlige hormoner. Udover at forårsage ægløsningsproblemer og infertilitet kan PCOS gå hånd i hånd med insulinresistens, en glitch i den måde, din krop behandler blodsukker, som ofte er forbundet med overskydende fedtopbevaring, især omkring taljen. Venstre ubehandlet kan insulinresistens føre til type 2 diabetes.

  Kunne det være dig?

  Du kan have uregelmæssige perioder, overskydende ansigts- og kropshår, acne, noget mandligt mønsterbalding og problemer med at blive gravid, sammen med uforklarlig vægtforøgelse (selvom ikke alle med PCOS har vægsproblemer). Sådan får du testet:

  Din gynækolog eller internist kan teste dine niveauer af kønshormoner for en ubalance af testosteron, progesteron og østrogen, siger David Katz, MD, direktør for Yale Prevention Research Center. Hun kan så teste dit blodsukker og insulin niveauer eller udføre en ultralyd for at tjekke for cyster på dine æggestokke. Sådan behandles det:

  Livsstilsændringer er normalt det første skridt. Hvis du allerede spiser en sund kost og træner regelmæssigt, skal du muligvis sparke det op en anden hak for at se resultaterne. Hvis du har insulinresistens, siger Dr. Katz, du vil også skære ud raffinerede kulhydrater og tilsatte sukkerarter. Hvis du har foretaget disse ændringer og stadig ikke mærker en forskel, kan din doktor ordinere et lægemiddel kaldet metformin, som bruges til at behandle insulinresistens samt hjælpe med ægløsning (hvis du forsøger at blive gravid). Trouble-making fødevarer

  De fleste mennesker ved, om de er allergiske over for visse fødevarer som nødder eller skaldyr, men mange er ikke opmærksomme på fødevareintoleranser. Selvom en ægte fødevareallergi resulterer, når dit immunsystem fejlagtigt identificerer en fødevare som skadelig og hæmmer et øjeblikkeligt svar, kan fødevareintoleranser have en række årsager, herunder mangel på et bestemt fordøjelsessymtom (som med lactoseintolerance) eller følsomhed over for fødevaretilsætningsstoffer, og har tendens til at manifestere sig over tid, siger Elizabeth W.Boham, MD, RD, en familiepraktiser ved The UltraWellness Center i Lenox, Massachusetts. Spiser en madmiljø, der er mest almindeligt at være mejeri, gluten, æg, soja, majs og nutscan føre til opblødning og vandvægt, blandt andre symptomer. Eksperter vurderer, at fødeintolerancer påvirker så mange som 1 ud af 10 personer.

  Kunne det være dig?

  Du kan regelmæssigt have oppustethed, gas, diarré og forstoppelse og tilsyneladende ikke-relaterede symptomer som mild astma, eksem, hovedpine, muskel- og ledsmerter og træthed. Sådan får du testet:

  En internist eller gastroenterolog kan hjælpe dig med at diagnosticere problemet, men du kan begynde at finde ud af det selv gennem en eliminerende kost. Dr. Boham foreslår, at du begynder med at fjerne gluten og mejeri (disse er de største syndere) fra din kost i to til tre uger. Hvis du ikke mærker en forskel, fjern også æg, majs, soja og nødder, og overvej nixing tilsætningsstoffer som madfarvning og konserveringsmidler. Efter et par uger genoptages langsomt de mulige syndere en ad gangen og noterer nogen reaktioner. Sådan behandles det:

  Hvis reaktionen er alvorlig, skal du skære den fornærmende mad fra din kost. For mild reaktion, prøv et daglig probiotisk tilskud, som genopretter de gode bakterier i din tarm, der er nødvendige for fordøjelsen, og kan hjælpe med at forhindre opblødning og vandforøgelse. Dr. Boham anbefaler en med mindst 10 milliarder levende bakterier pr. Pille. Piller, der pakker pund

  Vægtforøgelse kan være en uvelkommen bivirkning af nogle lægemidler, herunder anti-depressiva, steroider og sjældnere p-piller (på grund af en midlertidig forøgelse af vandretentionen).

  Kunne det være dig?

  Du kan mærke vægtøgning inden for få uger efter at have startet en ny medicin, selv om det kan tage flere måneder, før du ser nogen virkninger, siger Dr. Kane. Sådan testes:

  Der kræves ingen speciel test; du ved, om du går i vægt. Sådan testes:

  Der kræves ingen speciel test; du ved, om du går i vægt. Sådan behandles det: Tal med din læge, som måske kan ordinere et alternativ. I tilfælde af anti-depressiva har bupropion vist sig at forårsage mindre vægtforøgelse og muligvis endda føre til vægttab. Med p-piller, kan man skifte til en version med en lavere dosis hormoner for at mindske vægtforøgelsen. Men husk at behandle den tilstand, du tager stoffet til, er din største prioritet, så du bør aldrig gå væk fra nogen medaljer alene.

  Efterlad Din Kommentar