Den overraskende årsag til at være overvægtig er ikke sund

Fitness

Den overraskende årsag til at være overvægtig er ikke sund

Fredrik BrodenFrom Sundhed magasin

Det er chokerende, men dets sandt: At være en kvinde, hvis mere end 20 pounds overvægt kan rent faktisk stigning din risiko for at få dårlig medicinsk behandling. Faktisk kan vejen for meget have overraskende 锟 斤 拷 og ødelæggende 锟 斤 拷 sundhed konsekvenser ud over den sædvanlige diabetes og hjertesundhed bekymringer du har hørt om i årevis.

En spændende ny Health magasinundersøgelse viser, at hvis du er en overvægtig kvinde, skal du:

  • Har en sværere tid at få sygesikring eller skal betale højere præmier;
  • Har større risiko for at blive misdiagnostiseret eller modtage unøjagtige doser af lægemidler;
  • Er mindre tilbøjelige til at finde en fertilitetslæge, der vil hjælpe dig med at blive gravid;
  • Er mindre tilbøjelige til at få kræft opdaget tidligt og blive effektiv behandling af det.

Hvad sker der her? Fat diskrimination er en del af problemet. En nylig Yale-undersøgelse foreslog, at vægttab kan starte, når en kvinde er så lidt som 13 pund over hendes højeste sund vægt.

"Vores kultur har en enorm negativitet over for overvægtige mennesker, og læger er ikke immuniserede", siger professor Jerome Groopman, MD for Harvard Medical School, forfatter af How Doctors Think . "Hvis læger har negative følelser over for patienter, er de mere afvisende, de er mindre tålmodige, og det kan fortolke deres dom, hvilket gør dem tilbøjelige til at diagnosticere fejl. "

Med næsten 70 millioner amerikanske kvinder, der betragtes som overvægtige, er forstyrrelsen af ​​de nye oplysninger forstyrrende. Her, hvad du behøver at vide for at få den bedste sundhedspleje du fortjener, uanset hvad du vejer.

Da Jen Seelaus, fra Danbury, Connecticut, gik til hendes doktorkontor, fordi hun var hvæsende, forventede hun at få hendes astmemedicin tilpasset. I stedet blev hun blevet fortalt, at skur føles bedre, hvis skur bare taber noget. "Jeg gik ikke til foredrag om min vægt. Jeg var der, fordi jeg ikke kunne trække vejret, "siger fem-fod-3, 195-pund kvinden. "Astma kan være farligt, hvis det bliver ude af kontrol, og sygeplejersken praktiserer fuldstændig ignoreret det på grund af min vægt. "

Seelauss sygeplejerske lavede en klassisk diagnostisk fejl, ifølge Dr. Groopman. "Den kaldes tilskrivning, fordi din tænkning er farvet af en stereotype, og du tilskriver det hele kliniske billede til den stereo og genert; type. Fordi fedme kan forårsage så mange sundhedsproblemer, er det meget nemt at bebrejde en række klager, fra knæsmerter til vejrtrækningsproblemer, på patientens vægt. Det er derfor, at læger og patienter 锟 斤 拷 skal konstant spørge, hvad mere kunne det være? "

Der findes ikke statistiske oplysninger om, hvor mange fejl i diagnostikken der skyldes vægten, men dataene for den generelle befolkning er forstyrrende nok."Læger gør fejl ved at diagnosticere 10 til 15% af alle patienter, og i halvdelen af ​​disse tilfælde giver det reel skade," siger Dr. Groopman. Baseret på anekdotiske beviser 锟 斤 拷 patienter whove fortalte hende, at deres læger er ofte for hurtigt til at bebrejde symptomer på vægten 锟 斤 拷 Rebecca Puhl, ph.d., direktør for forskning og vægt stigning initiativer på Rudd Center for fødevarepolitik og fedme hos Yale University, mistænkte det at være tungt kunne yderligere øge oddsene for at være fejldiagnosticeret.

Selvom læger er opmærksomme på de potentielle fælder, de kan falde ind i, når man diagnostiserer en overvægtig patient, kan ekstra kropsfedt bogstaveligt talt skjule nogle sygdomme, herunder hjertesygdomme og forskellige kræftformer. "Det er sværere at høre hjerte og lunge lyde hos tunge mennesker," siger Mary Margaret Huizinga, MD, MPH, direktør for Johns Hopkins Digestive Weight Loss Center. "Jeg bruger et elektronisk stetoskop, som fungerer godt, men jeg er meget opmærksom på de problemer, der kan opstå i overvægtige patienter. Ikke alle læger har disse stetoskoper ?? eller er klar over, at de har brug for en. Jeffrey C. King, MD, professor og direktør for moder- og fostermedicin ved University of Louisville School of Medicine, siger at "jo mere væv mellem den palperende hånd og hvad du prøver at føle, jo sværere det er at registrere en masse. "Det kan være, hvad der skete med Karen Tang [ikke hendes rigtige navn], en 5-fods-8, 280-pund kvinde, der gik til lægen for bækkenpine. Hendes doc klappede hendes livmoder, men følte ikke noget. "Da jeg blev henvist til en gynækolog, havde jeg en fibroid størrelsen af ​​en melon 锟 斤 拷 så stor det var at lægge pres på min blære," minder hun om.

Selv en rutinemæssig bekkenundersøgelse kan være vanskelig, især hvis du har børn. "De vaginale vægge bliver laks og kollapser ind i midten, dulmer livmoderhalsen," siger Dr. King. Større eller modificerede speculums kan hjælpe, men ikke alle dokumenter har dem, og de kan gøre eksamen mere ubehagelig, siger Lynda Wolf, MD, en reproduktiv endokrinolog ved Reproductive Medicine Associates of Michigan.

Det kan forklare det foruroligende konstaterende, at overvægtige kvinder er mindre tilbøjelige til at få Pap smears end kvinder med normalvægt. Men lægerne kan også være skyldige for screeningudfaldet. Et University of Connecticut undersøgelse af mere end 1 300 læger fandt, at 17% var tilbageholdende med at lave bækkeneksaminer på overvægtige kvinder, og at 83% var tøvende, hvis patienten selv syntes at være tilbageholdende.

Hvorfor er diagnostiske tests vanskelige? Fysiske undersøgelser arent de eneste ting, der er hæmmet af fedme. Store patienter kan muligvis ikke passe ind i diagnostiske scanningsmaskiner • computertomografi (CT) og magnetisk resonansbilleddannelse (MR), for eksempel 锟 斤 拷 og røntgenbilleder og ultralyd er måske ikke så effektive, siger Raul N. Uppot, MD, en radiolog i p>

Dette påvirker især kvinder, fordi ultralyd bruges til at diagnosticere livmodertumorer og æggestokkene og for at evaluere mødre og babyers helbred under graviditeten. Bare i maj rapporterede forskere ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas et 20% fald i evnen til at opdage problemer i fostre af overvægtige kvinder med ultralyd.I en anden undersøgelse var overvægtige kvinder 20% mere tilbøjelige til at have falsk-positive resultater fra mammografiske læsninger, der kan føre til unødvendige biopsier og angst.

Mens CT-scanninger er mindre påvirket af kropsfedt, kræver klare billeder hos tunge patienter typisk meget mere stråling end hos patienter med normalvægt, hvilket gør det mere risikabelt, især hvis der kræves talrige CT-scanninger. Men at forsøge at diagnosticere et sundhedsproblem uden ordentlig billeddannelse er som at køre bindefoldet.

Læger er undertiden lidt tilbage til at gå videre med undtagelse af symptomer og intuition, især i akutrummet, hvor læger træffer beslutninger om liv og død i løbet af få minutter. "Hvis vi ikke kan få billeddannelsen på grund af patientens vægt, og vi er bekymrede for en lungeemboli eller appendicitis, skal vi for eksempel gå videre og behandle baseret på vores kliniske indtryk", siger Archana Reddy, MD, en Chicago- område ER læge.

At være overvægtige kan komme i vejen for effektiv kræftbehandling, siger eksperter. Problemet: underdosering. "Onkologer baserer sig som regel på kemo på patientens ideelle vægt i stedet for deres ægte vægt, dels fordi kemo er så giftig og dels fordi lægemiddelforsøg typisk kun omfatter gennemsnitlige kvinder, så vi ved ikke den rigtige dosis til større kvinder," siger Kellie Schneider, MD, en gynækologisk onkolog ved University of Alabama i Birmingham. "Men underdosering kan betyde forskellen mellem liv og død. "Læger har længe vidst, at overvægtige kvinder er mere tilbøjelige til at dø af æggestokke og brystkræft, men da Dr. Schneider og hendes kollegaer for nylig gav en gruppe af overvægtige kræftpatienter med kræftpatienter baseret på deres faktiske vægte, fandt de, at Kvinder var så tilbøjelige til at overleve sygdommen som tyndere patienter. "Læger arent forsætligt underbehandling af overvægtige kvinder," siger Dr. Schneider. "Var lige ved at arbejde med begrænset information.

Hvorfor tunge patienter ikke kan finde hjælp

Der er ingen undersøgelser af, hvor ofte læger nægter at behandle patienter på grund af deres vægt. Men Sondra Solovay, en Oakland, Californien, advokat og forfatter af

Tipping the Justice of Scales: Bekæmpelse af vægtbaseret diskrimination

, siger hun hører nok anekdoter til at tro på sin almindelige.

På grund af nylige undersøgelser om forskellige komplikationer, siger AJ Yates Jr., MD, associate professor i Department of Orthopedic Surgery ved University of Pittsburgh Medical Center, der er legitime bekymringer om at operere på patienter med en meget høj kropsmasseindeks (BMI). Men Dr. Yates bemærker også, at nogle kirurger er tilbageholdende med at tilbyde kirurgi til meget overvægtige patienter, fordi operationerne er sværere og tidskrævende.

Og fordi data om kirurgiske komplikationsrenter ofte beregnes uden at regne med den højere risiko for en overvægtig patient, kan selv få patienter med komplikationer få kirurgen eller hospitalet til at se dårlig ud for forsikringsselskaber. "Hvis hospitalerne føler, at de ikke ser godt ud, kan de lægge subtile pres på kirurger for at undgå risikable patienter," siger Dr.Yates siger. Hans bekymring er, at overvægtige mennesker i stigende grad kunne blive diskrimineret på grund af dette.

Suzy Smith, en 5-fod-3, 400-pund kvinde fra Colonial Beach, Virginia, mener, at hun var et af disse mennesker. Da hendes læge fandt en stor tumor på hendes nyre, kæmpede hun for at finde en kirurg, der ville behandle hende. Hendes urolog sagde, at hospitalet, hvor han praktiserede, ikke havde et bord, der var stabilt nok til at holde hende, og han henviste hende til en kirurg flere timer væk.

"Så snart den læge gik ind i lokalet, kunne jeg fortælle noget, der var forkert ved udseendet på hans ansigt," siger hun. "Han fortalte mig, at han ikke ville drive. Han ville ikke risikere det, "siger hun. I stedet tilbød han sin cryoablation, en teknik, der fryser og fjerner væv, men er mindre effektivt end kirurgi for store tumorer. "Jeg var så chokeret," siger Smith. "Han sagde stort set, at han ikke ville gøre det, der var mest sandsynligt at redde mit liv. "Endelig fjernede en læge i begyndelsen af ​​december 2008 tumoren. Operationen, efter alt det foregående drama, var anticlimaktisk. "Det gik fantastisk godt," siger Smith. "Mine læger var virkelig tilfredse. "Men den samlede oplevelse, siger hun, var nedværdigende og nedslående. "Her forsøgte jeg at håndtere en diagnose af kræft, der bekymrede mig for, at kræften kunne spredes med hver dag, der gik forbi, og det medicinske felt lukkede dørene på mig til venstre og højre. Infertilitetsproblemer

Infertile par, der bliver fortalt, at de ikke har in vitro fertilisering (IVF) på grund af kvindens vægt, føler også dørene lukker. De fleste fertilitetsklinikker har strenge regler. "Id siger 95% vil ikke gøre IVF på en kvinde med et BMI højere end 39, for eksempel, og de kræver normalt et elektrokardiogram (EKG) og blodprøver, hvis det er højere end 34, fordi at være overvægtige reducerer din chance for at blive gravid og have en sund graviditet, "siger Laurence Jacobs, MD, af Fertility Centers of Illinois.

I de fleste tilfælde kan han ikke acceptere en patient med et BMI på 40, selvom hun ikke har andre sundhedsmæssige problemer, fordi IVF typisk finder sted i en ambulant indstilling, der ikke er oprettet for de højere bedøvelsesrisici forbundet med overvægtige patienter. "Ingen anæstesiolog vil tage den risiko for en person, der ikke er villig til at lægge vægt på at tabe sig," siger Dr. Jacobs.

Endnu mere bekymrende fandt en undersøgelse fra Duke University, at fedme patienter ikke var tilbøjelige til at modtage procedurer som hjertekateterisering, der kan hjælpe med at diagnosticere og behandle hjertesygdomme, måske fordi læger er bekymrede over mulige komplikationer, siger forfatteren William Yancy Jr. , MD, en lektor ved Duke og en medarbejderlæge ved VA Medical Center i Durham, North Carolina. På grund af den store risiko for hjertesygdom hos overvægtige patienter kan fordelene ved kateterisering opveje risikoen, siger han. "Men hvis testen arent udføres, kan tunge patienter muligvis ikke modtage passende behandling."

Endnu organtransplantationer kan holdes tilbage på grund af vægt. Patienter med BMI højere end 35, hvis du siger 5 fod 4 tommer høj og vejer 205 pounds, er typisk mindre tilbøjelige til at få en nyre- eller levertransplantation på grund af den øgede risiko for komplikationer i postkirurgi, herunder infektioner, blodpropper , og lungebetændelse.

"Det er et meget svært problem," siger Shawn Pelletier, MD, kirurgisk direktør for levertransplantationer ved University of Michigan Health System i Ann Arbor. "Vi har en forpligtelse til at bruge donororganer på en ansvarlig måde. Men dette er livreddende operation, og vi ønsker ikke at vende folk væk. Overvældende nyretransplantationspatienter må muligvis ikke overleve så længe som tyndere patienter, men de lever i gennemsnit tre gange længere, end hvis de ikke fik transplantationen. Det er en stor fordel, selvom der er risici. "

Mange eksperter mener, at spørgsmålet går ud over det strengt medicinske og ind i arenaen for etik. "Lægerne skal spørge sig selv:" Er denne overvægtige person mindre fortjent til lægehjælp, end den samme person ville være efter vægttabsoperation? "Siger Barbara Thompson, næstformand for Obesity Action Coalition, en nonprofit advocacy gruppe. "Hvordan bestemmer vi, om en persons vægt på en eller anden måde begrunder tilbageholdelse af nødvendig medicinsk behandling, eller om bias af udbydere er grunden til, at behandling nægtes? "Yales Rebecca Puhl spørger. "Det er et yderst vigtigt spørgsmål med betydelige konsekvenser.

Fede mennesker får ingen respekt

Da Celina Reeder, en 5-fods-5, 185-pund kvinde med et revet ligament i hendes højre knæ, blev fortalt af sin kirurg, måtte hun stop med at spise så meget fastfood, før han ville planlægge operationen, Woodacre, Californien, kvinde var forbløffet. "Jeg forlod sit kontor for at skamme sig," minder hun om. "Og jeg spiser ikke engang fastfood! Jo mere jeg tænkte på det, den madder jeg fik. Så jeg skiftede kirurger. Enhver, der tror læger behandler tunge kvinder det samme som tynde kvinder har naturligvis aldrig haft et vægproblem. Jeg følte virkelig, at min læge ikke respekterede mig. "

Hun har måske været rigtig. University of Pennsylvania forskere fandt, at mere end 50% af de primære læger læger betragtede overvægtige patienter som akavet, unattractive og noncompliant; en tredjedel sagde, at de var svage, vilde og dovne. Hertil kommer, at forskere ved Rice University og University of Texas School of Public Health i Houston fandt ud af, at som patient-BMI-øgede læger rapporterede at lide deres job mindre og have mindre tålmodighed og lyst til at hjælpe patienten.

Uanset om de ved det eller ej, kan lægernes holdninger faktisk tilskynde til usund adfærd. Følelse af dissed om deres vægt kan gøre nogle kvinder vender sig til mad for komfort. "Stigma er en form for stress, og mange overvægtige kvinder klare ved at spise eller nægte at diæt," siger Puhl. "Så vægt bias kunne faktisk brændstof fedme. "

Undersøgelser har også vist, at overvægtige kvinder er mere tilbøjelige til at forsinke lægeraftaler og forebyggende pleje, herunder screening for kræft, fordi de ikke ønsker at blive udsat for kritik."Det kan være frustrerende at behandle overvægtige patienter," indrømmer Lee Green, MD, MPH, en professor i familiemedicin ved University of Michigan i Ann Arbor. "Jeg bruger mest af min tid til at behandle konsekvenserne af usundt livsstil i stedet for egentlige sygdomme. Folk kommer i klager over mund- eller knæsmerter, og jeg tænker, Ser du ikke, at du er i smerte, fordi du er 60 pund overvægt? Det siger jeg ikke selvfølgelig. Jeg forsøger at opfordre dem til at tabe sig. ”

Dr. Grønne synes at være i mindretal, når det kommer til at fokusere på vægttabløsninger. En undersøgelse viste, at kun 11% af overvægtige patienter fik vægttabsrådgivning, da de besøgte en familiepraktiserende læge.

En sund vågneopkald

Medicinsk samfund skal uden tvivl tage et kig på de hemmelige forstyrrelser, der kan farve deres omsorg for overvægtige kvinder. Men der gøres nogle fremskridt.

National Institutes of Health har været opmuntrende forskere til at begynde at identificere og fastsætte de barrierer, som tunge mennesker står over for, når de forsøger at få sundhedspleje, siger Susan Yanovski, MD, meddirektør for Office of Obesity Research ved National Institute of Diabetes og fordøjelses- og nyresygdomme. Og nogle hospitaler tilføjer større kirurgiske instrumenter, kørestole og andet udstyr.

Der er et endnu større problem, selvom: når tunge kvinder ignoreres, bliver fedmeepidemien også ignoreret, og det skal stoppe, siger eksperter. "At blive mishandlet eller afskediget af din læge på grund af din vægt er uacceptabel. Men lige så vigtigt er, at lægerne mangler en mulighed for at hjælpe deres patienter med at tabe sig og forbedre deres sundhed, "siger Dr. Huizinga fra Johns Hopkins.

"Læger og patienter skal være i stand til at tale åbent om vægtrelaterede problemer, hvad enten de er sygdomme forårsaget af overskydende vægt eller årsagerne til, at en patient oversætter. Det niveau af samtale kræver en vis grad af komfort, og grundlaget for det er gensidig respekt, ren og simpel, "siger hun. "Sådan kan vi hjælpe alle kvinder med at blive sundere. ”

Efterlad Din Kommentar