Den overraskende forbindelse mellem mareridt og depression

Kendte personer

Den overraskende forbindelse mellem mareridt og depression

Tirsdag den 14. april 2015 HealthDay News) - Depression, søvnløshed og udmattelse kan være store risikofaktorer for hyppige mareridt, foreslår ny forskning.

"Vores undersøgelse viser en klar sammenhæng mellem velvære og mareridt," siger forfatteren Nils Sandman, forsker i Center for Kognitiv Neurovidenskab ved Åbo Universitet i Finland, i en pressemeddelelse fra American Academy of Sleep Medicine.

Studien viste imidlertid ikke, at depression, søvnløshed og træthed forårsagede mareridt.

Undersøgelsen omfattede næsten 14.000 voksne i alderen 25-74 år, i Finland, der blev undersøgt i 2007 og 2012. Treogtyve procent var kvinder.

Omkring 45 procent af deltagerne sagde, at de havde lejlighedsvis mareridt i de sidste 30 dage, mens godt 50 procent sagde, at de ikke havde mareridt. Næsten 4 procent sagde, at de havde hyppige mareridt i de sidste 30 dage, herunder næsten 5 procent af kvinderne og omkring 3 procent af mændene viste resultaterne.

Hyppige mareridt blev rapporteret med omkring 28 procent af personer med svær depression og omkring 17 procent af dem med hyppig søvnløshed, rapporterede forskerne.

Efter yderligere analyse konkluderede undersøgelsesforfatterne, at søvnløshed, udmattelse og depressionssymbolet for "negativ holdning til selv" var de stærkeste uafhængige risikofaktorer for mareridt.

"Dette er tydeligst i sammenhængen mellem mareridt og depression, men også tydeligt i mange andre analyser, der involverer mareridt og spørgsmål, der måler livtilfredshed og sundhed," sagde Sandman i pressemeddelelsen.

"Det kan være muligt, at mareridt kunne fungere som tidlige indikatorer for depression, og derfor har tidligere uudnyttet diagnoseværdi," tilføjede Sandman.

Studien er offentliggjort i april-udgaven af ​​tidsskriftet Sove .

Flere oplysninger

U.S National Library of Medicine har mere om mareridt.


Efterlad Din Kommentar