Den overraskende sundhedsfordel ved at spille videospil

Mind & body

Den overraskende sundhedsfordel ved at spille videospil

Tirsdag den 8. december 2015 (HealthDay News) - Spille 3 -D videospil kan forbedre din evne til at danne minder og kan gavne din hjerne, når du bliver gammel, rapporterer forskere.

"Det er ofte foreslog, at en aktiv, engageret livsstil kan være en reel faktor i stemning af kognitiv [mental] aldring. Mens vi ikke alle kan rejse verden på ferie, kan vi gøre mange andre ting for at holde os kognitivt engagerede og aktivt. Videospil kan være en god, levedygtig rute, "studerer medforfatter Craig Stark, fra Center for Neurobiologi for Læring og Hukommelse ved University of California, Irvine, sagde i en universitets nyhedsudsendelse.

Forskerne spurgte ikke-gamer universitetsstuderende, der spillede enten et 2-D eller 3-D videospil 30 minutter om dagen i to uger.

Før og efter to ugers periode blev eleverne givet en hukommelsestest designet til at engagere sig i hippocampus, hjerneområdet i forbindelse med kompleks læring og hukommelse. De, der spillede 3-D-spillet, viste forbedring på hukommelsestesten, mens de der spillede 2-D-spillet ikke, fandt forskerne.

Hukommelse præstationen blandt dem, der spillede 3-D spillet forbedret omkring 12 procent, det samme beløb det normalt falder mellem 45 og 70 år, ifølge studieforfatterne.

Studiet blev finansieret af U. S. National Institute on Aging og James S. McDonnell Foundation og udgivet 9. december i The Journal of Neuroscience .

"For det første har 3-D-spil et par ting, som de 2-D ikke gør," sagde Stark.

"De har meget mere rumlige informationer til at udforske. For det andet er de meget mere komplekse, med meget mere information at lære. Uanset hvad vi ved, er denne form for læring og hukommelse ikke kun stimulerende, men også kræver hippocampus, "forklarede han.

Yderligere forskning er nødvendig for at afgøre, om hippocampus er stimuleret af den store mængde information og kompleksitet eller de rumlige forhold og udforskning i 3-D-videospil, sagde Stark, professor i neurobiologi og adfærd.

Han og hans kolleger vil undersøge, om miljøberigelse gennem 3-D-videospil eller i virkeligheden efterforskningserfaringer kan vende aldersrelaterede fald i hippocampusfunktionen. Forskningen finansieres af et Dana-stipendium på $ 300.000.

Mere information

U. S. National Institute on Aging har mere om sund hjerneforældelse.


Efterlad Din Kommentar