Tai chi's overraskende fordele for mennesker med kroniske sundhedsproblemer

Graviditet

Tai chi's overraskende fordele for mennesker med kroniske sundhedsproblemer

Af Steven Reinberg

HealthDay Reporter

TORSDAG, Sept. 17, 2015 (HealthDay News) - Den langsomme, flydende bevægelser af Tai Chi - en gamle kinesiske øvelse - synes at hjælpe ældre voksne med kroniske lidelser forbedre deres fysiske funktion, foreslår en ny anmeldelse.

Specielt har de med brystkræft, hjertesvigt, slidgigt eller kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD, som indeholder emfysem) forbedringer i styrke, balance og kropsholdning uden forværring af smerte eller udånding, siger forskere.

"Hvis du er ældre og har en af ​​betingelserne nævnt i studiet, kan tai chi være et alternativ, du kan bruge til at øge dit fitnessniveau," sagde seniorforsker Darlene Reid, professor og formand for Department of Physical Terapi ved University of Toronto i Canada.

Tai Chi er en serie blid, flydende bevægelser, der sigter mod at forbedre muskelkraft, balance, holdning og fleksibilitet, sagde hun.

Derudover har tai chi et mentalt aspekt, sagde Reid. "Mange typer tai chi har en stærk åndelig komponent," sagde hun. "Så det kan appellere til mennesker på en anden måde end andre former for motion."

Reid sagde andre fordele ved tai chi er at det kan gøres i forskellige miljøer, alene eller i grupper, og kræver ikke noget udstyr.

Som en alder kan kraftig træning være mindre tiltrækkende, siger Reid. "Tai Chi er langsomme rytmiske bevægelser, der er udviklet i tusindvis af år og omfatter bevægelser, som kræver styrke af forskellige muskelgrupper," sagde hun.

Oversigten blev offentliggjort den 17. september i British Journal of Sports Medicine .

For den aktuelle gennemgang anvendte forskere data fra 33 tidligere offentliggjorte studier. Disse undersøgelser omfattede mere end 1, 500 personer. Den gennemsnitlige alder af personer i undersøgelserne varierede fra midten af ​​50'erne til begyndelsen af ​​70'erne.

Den gennemsnitlige længde af tai chi træningsprogrammet var 12 uger, og de fleste sessioner varede en time. Tai Chi blev normalt gjort 2-3 gange om ugen, siger forskerne.

Tai Chi resulterede i forbedring i en seks minutters gåetest; muskelstyrke (målt ved at bøje og strække knæene); den tid det tog at rejse sig og flytte; og livskvalitet, sagde forskerne.

Tai Chi var forbundet med forbedring af fysisk evne og muskelstyrke i de fleste af de fire kroniske tilstande. Men der var kun en tendens til forbedring af muskelstyrken for personer med slidgigt, der gjorde tai chi, undersøgelsen fandt.

Tai chi var også forbundet med en forbedring i smerte og stivhed i slidgigt, i åndenød i KOL og forbedrede siddestider hos patienter med slidgigt, siger forskerne.De noterede kun en forening og ikke en årsag-og-effekt-forbindelse blev set mellem tai chi og fysiske forbedringer.

Samantha Heller er en senior klinisk ernæringslærer og motion fysiolog ved NYU Langone Medical Center i New York City. Hun gennemgik undersøgelsen og sagde: "Det store ved tai chi er, at det er en mild form for bevægelse, der passer til mange mennesker, der lider af medicinske tilstande, der udelukker andre, mere stringente former for motion."

Tai Chi er normalt ikke dyrt, og mange seniorcentre og andre steder tilbyder gratis klasser, sagde hun.

"Derudover er der videoer og dvd'er af tai chi, så folk kan øve sig hjemme, selvom jeg først vil anbefale at arbejde med en kvalificeret instruktør," sagde Heller.

Dr. David Katz, direktør for Yale University Prevention Research Center og præsident for American College of Lifestyle Medicine, undersøgte også undersøgelsen. "Tai Chi er tilgængeligt selv for dem, der måske tror at træne ude af rækkevidde på grund af deres smerte eller funktionelle begrænsninger" han sagde.

Andre former for motion kunne sandsynligvis give samme fordel, sagde han.

"Vi har dog bevis for, at tai chi giver fordelene ved motion på grupper, for hvem fysisk aktivitet er en udfordring. Det er grund nok til at inkludere det mere rutinemæssigt blandt lægeanbefalinger," sagde Katz.

Mere information

For at lære mere om Tai Chi, besøg USAs Center for Kompletterende og Integrativ Sundhed.


Efterlad Din Kommentar