Overraskelse! en øl gør dig lykkeligere, venligere

Fitness

Overraskelse! en øl gør dig lykkeligere, venligere

MONDAY den 19. september 2016 (HealthDay News ) -Raise et glas af din favorit bryg og skål de schweiziske forskere, der tilbyder videnskabeligt bevis for, hvad du sikkert mistænkte og sandsynligvis håbet på.

Drikker øl gør dig venligere, gladere, mindre hæmmet - måske endda sexere, rapporterer de. Men det er ikke alt.

"Vi fandt ud af at drikke et glas øl hjælper folk med at se glædelige ansigter hurtigere og øger bekymring for positive følelsesmæssige situationer", siger ledende forsker Matthias Liechti, leder af psykofarmakologiforskning på Universitetshospitalet i Basel, Schweiz.

Drikkeøl kan med andre ord gøre dig mere social og mere empatisk.

Forskere kom til disse ikke-soberende konklusioner efter at have studeret 30 mænd og 30 kvinder. Halvdelen blev tilfældigt tildelt for at drikke nok øl til at øge deres alkoholindhold til ca. 0,4 gram pr. Liter. (Mængden var proportional med deres kropsstørrelse.) De andre kødede en nonalcoholic bryg.

Før og efter har begge grupper udført forskellige opgaver, herunder ansigtsgenkendelse samt test af deres empati og seksuelle ophidselse. Begge grupper skiftede derefter roller og gentog testene.

Resultatet: Forskerne fandt ud af, at folk var mere ivrige efter at socialisere efter en drink eller to. Dette var især tilfældet for kvinder og for frivillige, der havde været mere hæmmet socialt.

Drikning gjorde det også lettere for nogle mennesker, især kvinder, at se på seksuelt eksplicitte billeder. Men det gjorde dem ikke mere tændte, fandt undersøgelsen.

Resultaterne blev offentliggjort den 19. september i tidsskriftet

Psychopharmacology . De skulle også blive præsenteret mandag på det årlige møde i European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) mandag i Wien, Østrig. "Dette er en interessant undersøgelse, der bekræfter konventionel visdom, at alkohol er et socialt smøremiddel, og at moderat brug af alkohol gør folk lykkeligere, mere social og mindre hæmmet når det kommer til seksuelt engagement", siger Dr. Wim van den Brink, tidligere leder af ECNP's videnskabelige programudvalg.

Selvom han ikke var involveret i studiet, tilbød van den Brink flere teorier for forskelle mellem mænd og kvinder. De kan stamme fra forskelle i blodalkoholniveauer efter den samme mængde øl; Forskelle i tolerance på grund af tidligere alkoholbrug; eller socio-kulturelle faktorer, sagde han.

"Det skal også erkendes, at forskellige virkninger af alkohol kan ses efter, om din blodalkohol er stigende eller faldende, og selvfølgelig hvor meget alkohol du har taget," sagde han i en ECNP-pressemeddelelse.

Men inden du begynder at chugge væk, påpegede van den Brink, at folks følelser måske ikke afspejler deres faktiske adfærd under alkoholens indflydelse. Som Shakespeare noterede sig i

Macbeth , "fremkalder det lysten, men det tager væk forestillingen. Mere information

U. S. Institut for Alkoholmisbrug og Alkoholisme giver mere information om alkoholens virkninger på kroppen.

Efterlad Din Kommentar