Operation for at undgå # 5: nakkesygdom

Fitness

Operation for at undgå # 5: nakkesygdom

Den femte af 5 operationer, du ikke vil have at få ?? og hvad man skal gøre i stedet.

Siden 1980'erne har operationer for lændesmerter og iskias steget omkring 50 procent, fra ca. 200.000 til mere end 300.000 operationer årligt i USA. Denne stigning skyldes i høj grad minimalt invasive fremskridt, der omfatter endoskopiske nøglehulsværktøjer, der anvendes sammen med forstørret videoudgang.

Til sin kredit, lindrer kirurgi (endoskopisk eller den traditionelle lændehvirvel-reparation) lændesmerter i 85 til 90 procent af tilfældene, siger doktorer. "Men reliefen er undertiden midlertidig," siger Christopher Centeno, MD, direktør for den helt nye Centeno-Schultz Pain Clinic nær Denver. Og det giver op til titusindvis af frustrerede patienter, der finder løftet om operationen, blev overskredet eller kortlivet.

Hvad skal man gøre i stedet

Prøv smertestillende og motion. På trods af den ubarmhjertige karakter af rygsmerter er den mest almindelige årsag et forholdsvis lille problem? Muskelbelastning? Ikke disk irritation, diskbrud eller endog et knoglerap af problemer, siger eksperter. På trods af sværhedsgraden nedsætter denne type rygsmerter oftest inden for en måned eller to. Det er derfor sjældent berettiget, at kirurgi eller anden invasiv test eller behandling ud over lyst træning eller smertestillende medicin inden for den første måned af en klage. Selv smerter forårsaget af en bulging eller herniated disk "løser sig selv inden for et år i omkring 60 procent af tilfældene," orthopedister hævder.

"70% af den tid, vi kan komme til en konkret diagnose, finde en måde at klare smerter på og få patienterne væk fra narkotika uden kirurgi," siger Centeno. "Eller, mere passende, aldrig starte stofferne. "

" Vi plejede at ordinere 30 dages sengelast for patienter med herniated diske, men det var 15-20 år siden, "siger Venu Akuthota, MD, medicinsk direktør for Spine Center ved University of Colorado Hospital og lektor i medicin ved University of Colorado School of Medicine. "Faktisk er bevægelse meget nyttigt til behandling af rygforhold. I dag foreskriver vi moderat, lavt træningsøvelse, som at gå eller træne på en elliptisk træner eller løbebånd. "

Lær om stamceller. Jeg har set fremtiden for rygkirurgi førstehånds. Og det så ud til mig, bagud på min kirurgiske maske, som om en kvindes bar bagud gjorde meget af arbejdet. I nærheden af ​​Centeno-Schultz Pain Center kom jeg sammen med et team af MD'er, en ph.d.-studerende og to sygeplejersker til vidne til ortopædisk historie in vivo : en voksen stamcelle (ASC) transplantation for at hjælpe knogler og leddene vokser på ny.

Centeno, rygter- og nakkesmerterne, stikker midt i en nål, der ser stort nok ud til at bruge på en hest dybt ind i hoftebenet hos en 54-årig weekend-atlet og skiløber der er blevet tvunget til sidelinjen ved skade og langsigtede rygsmerter.Patienten er træt af smertepiller, men er forsigtig med større operation. I stedet kaster han under en af ​​de første ASC ortopædiske transplantationer i nationen.

De høstede stamceller vil blive brugt til at vokse millioner af nye, der vil blive implanteret i ryggen for at stimulere og regenerere mere ungdommeligt, sundt fællesvæv ?? hvis alt går som planlagt i denne del af en igangværende undersøgelse godkendt af en medicinsk forskningsinstitutionel reviewstavle, det vil sige. Indtil videre har det i det mindste det. Tidlige MR-billeder af beslægtede procedurer har vist en imponerende vækst af regenerativt væv. Og der er endnu bedre nyheder: Ved at bruge patientens egne stamceller undgår det kirurgiske team den etiske debat om anvendelse af embryonvæv til forskningsformål.

Efterlad Din Kommentar