Operation for at undgå # 1: Hysterektomi

Fitness

Operation for at undgå # 1: Hysterektomi

En af 5 operationer, du ikke vil have? ? og hvad man skal gøre i stedet.

Der har længe været en bekymring, i hvert fald blandt mange kvinder, om de høje hysterektomi-grader (en procedure til fjernelse af livmoderen) i USA. Amerikanske kvinder gennemgår dobbelt så mange hysterektomier pr. Indbygger som britiske kvinder og fire gange så mange som svenske kvinder.

Operationen ellers traditionel åben (stort snit) eller laparoskopisk (lille snit)? er almindeligt anvendt til behandling af vedvarende vaginal blødning eller for at fjerne godartede fibroider og smertefuldt endometriosevæv. Og hvis både livmoderen og æggestokkene fjernes, fjerner det dine kilder til østrogen og testosteron. Uden disse hormoner stiger din risiko for hjertesygdom og osteoporose markant. Der er også mulige bivirkninger, fra nyfundede bækkenproblemer for at mindske seksuel lyst og reduceret fornøjelse. Hysterektomier fik mere negativ tryk efter en milepæl 2005 University of California, Los Angeles (UCLA), undersøgelsen afslørede, at medmindre en kvinde er i høj risiko for æggestokkekræft, fjernede hendes æggestokke under hysterektomi faktisk hendes sundhedsrisici.

Så hvorfor udfører lægerne stadig den dobbelt-whammy kirurgi? "Vores erhverv er forankret i forhold til at gøre hysterektomi," siger Ernst Bartsich, MD, en gynækologisk kirurg på Weill-Cornell Medical Center i New York. "Jeg er ikke stolt af det. Det kan være en acceptabel procedure, men det er ikke nødvendigt i så mange tilfælde. "Faktisk tilføjer han, at de 617, 000 hysterektomier udført årligt," fra 76 til 85 procent "kan være unødvendige.

Selvom hysterektomi bør overvejes for livmoderhalskræft, udføres ca. 90 procent af procedurerne i USA i dag af andre årsager end behandling af kræft, ifølge William H. Parker, MD, klinisk professor i gynækologi ved UCLA og forfatter af 05 studie. Den nederste linje siger han: Hvis en hysterektomi anbefales, skal du få en anden mening og overveje alternativerne.

Hvad skal du gøre i stedet

Gå knivfri. Endometrialt ablation, en nonsurgical procedure, der retter sig mod livmoderen, er en anden løsning til vedvarende vaginal blødning.

Fokus på fibroids. Fibroider er et problem for 20-25 procent af kvinderne, men der er flere specifikke veje til relief, der er næsten lige så drastiske som hysterektomi. For eksempel bliver myomektomi, , som fjerner bare fibroiderne og ikke livmoderen, stadig mere populært. Og der er også andre mindre invasive behandlinger derude.

I Frankrig i begyndelsen af ​​1990'erne var en læge, der forberedte kvinder til fibroidoperation 锟 斤 拷 ved at blokere eller embolisere arterierne, der leverede blod til fibrene i livmoderen 锟 斤 拷 bemærket et antal af de godartede tumorer enten snart skrumpet eller forsvundet, og voila, Jacques Ravina, MD, havde opdaget uterin fibroid embolisering (UFE).Siden da har interventionelle radiologer i USA udvidet deres brug af UFE (typisk en til tre timers procedure) ved anvendelse af injicerbare pellets, der krymper og "sulter" fibroider til indsendelse. Baseret på forskning fra David Siegel, MD, leder af vaskulær og interventionel radiologi på Long Island Jewish Medical Center, New Hyde Park, New York, udføres der ca. 15.000 til 18.000 UFE'er her hvert år og op til 80 procent af kvinder med fibroids er kandidater til det.

En anden ny fibroidbehandling er højintensitetsfokuseret ultralyd, eller HIFU. Denne endnu mindre invasive, mere tilgivende ny procedure behandler og krymper fibroids. Det kaldes en no-scalpel-kirurgi, der kombinerer MRI (en billeddannelsesmaskine) kortlægning efterfulgt af kraftig lydbølge "barbering" af tumorvæv.

Efterlad Din Kommentar