Superfoods du har brug for

Mind & body

Superfoods du har brug for

Hvad er en superfood?

Selv om der ikke findes nogen juridisk eller medicinsk definition, er superfood næringsstofkilder, der pakker store doser af antioxidanter, polyphenoler, vitaminer og mineraler. Spise dem kan reducere risikoen for kronisk sygdom og forlænge livet, og folk, der spiser mere af dem, er sundere og tyndere end dem, der ikke gør det. Læs om flere fødevarer, der betragtes som super, hvilke sundhedsmæssige fordele de tilbyder, og hvordan de passer dem ind i din kost.

Tomater

Hvorfor de er super: De indeholder lycopen, en antioxidant, der sjældent findes i andre fødevarer. Undersøgelser tyder på, at det kan beskytte huden mod skadelige UV-stråler, forhindre visse kræftformer og sænke kolesterolet. Plus indeholder tomater store mængder kalium, fiber og vitamin C.

Få dine tomater med velsmagende ALT (Avocado, Salat og Tomat) Sandwicher, som indeholder en anden superfood avocado!

Blåbær

Hvorfor de er super: Disse bær er fulde af phytonutrienter, som neutraliserer frie radikaler (agenser der forårsager aldring og celleskader). Antioxidanterne i disse bær kan også beskytte mod kræft og reducere virkningerne af aldersrelaterede tilstande som Alzheimers sygdom eller demens.

I stedet for blot at sprøjte blåbær i din yoghurt, prøv denne varme Banana Blueberry Bread lige ud af ovnen. Eller få lignende sundhedsmæssige fordele ved at prøve hindbær i disse Raspberry-Cream Cheese Muffins.

Kale

Hvorfor er det super: Flyt over spinat, du har en hård konkurrence. Kale indeholder en type phytonutrient, der synes at mindske forekomsten af ​​en bred vifte af kræftformer, herunder bryst og æggestokkene. Skønt forskere stadig studerer hvorfor dette sker, tror de phytonutrients i kale udløse leveren for at producere enzymer, der neutraliserer potentielt kræftfremkaldende stoffer.

Tilsæt lidt smag til den jordiske smag af denne grøntsag ved at prøve Kale med karameliseret løg.

Sorte bønner

Hvorfor de er super: En kop sorte bønner pakker 15 gram protein, hvor ingen af ​​de arterie-tilstoppende mættede fedtstoffer findes i kød. Plus, de er fulde af hjerte-sund fiber, antioxidanter og energi-boostende jern.

Gør pasta lidt sundere ved at prøve disse Black-Bean Lasagna Rolls.

Broccoli

Hvorfor er det super: Cruciferous grøntsager som broccoli indeholder phytonutrienter, der kan undertrykke væksten af ​​tumorer og reducere kræftrisiko. En kop af denne veggie kraftværk vil forsyne dig med din daglige dosis af immunitetsstimulerende C-vitamin og en stor procentdel af folinsyre.

Prøv denne lækre asiatiske spin: Broccoli Salat Med Sesam Dressing And Cashews.

Laks

Hvorfor er det super: Laks indeholder omega-3 fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan producere.Disse fedtsyrer reducerer inflammation, forbedrer blodcirkulationen, øger forholdet mellem godt til dårlig kolesterol og kan nedsætte kræftrisikoen. Laks er en rig kilde til selen, som hjælper med at forhindre celleskader og flere B-vitaminer.

Prøv et nyt tangy twist på din yndlingsfisk: Apple og peberrodsglaset laks.

Havre

Hvorfor de er super: Fuld af fiber, havre er en rig kilde til magnesium-, kalium- og phytonutrienter. De indeholder en særlig type fiber, der hjælper med at sænke kolesterol og forhindre hjertesygdomme. Magnesium arbejder for at regulere blodsukker niveauer, og forskning tyder på, at spise fuldkorn havre kan reducere risikoen for type 2 diabetes.

Få din daglige dosis havre med disse lækre cookies: Havregryn-Dato-Chokoladekage.

Efterlad Din Kommentar