Solrige dage og vindende hold kan udløse lotteri billetsalg

Graviditet

Solrige dage og vindende hold kan udløse lotteri billetsalg

Tirsdag den 26. januar 2016 (HealthDay News) - Hvis du føler, at ting har gået din vej i det sidste, måske vil du holde et strammere greb på din tegnebog, siger forskere.

En ny undersøgelse tyder på, at folk er mere tilbøjelige til at gamble, når ting pludselig går deres vej - som en uventet solskinsdag, eller når et lokalt sportshold scorer et stort styre.

"Vores undersøgelse afslører, hvor positive, men uventede uventede resultater, som sport og vejr, kan forudsige det daglige lotteri-spil i New York Citys 8 millioner indbyggere," siger forsker Ross Otto fra New York University i en pressemeddelelse fra Association for Psychological Science.

Studien kunne dog kun vise sammenhæng mellem uventede resultater og folks villighed til at gamble, det kunne ikke vise sig årsag og virkning.

For undersøgelsen, der blev offentliggjort online for nylig i Psychological Science , så forskerne på daglige lotteri køb i 2011 og 2012. De omfattede køb fra 174 kvarterer i New York City.

Efterforskerne kartede alle gevinster og tab i regelmæssige og eftersæsonen professionelle sports spil spillet i området. Derefter beregnede de forventningen om hvert holds sandsynlighed dagen før et spil.

På hver spilledag kiggede forskerne på, hvordan uventet godt eller dårligt udfaldet var baseret på forskellen mellem det forudsagte resultat og hvilke hold rent faktisk vandt deres spil. De brugte også satellitdata til at sammenligne solskin forudsigelser med den faktiske mængde sol på hver dag.

Forskerne tog også højde for en række variabler, som f.eks. Ferier, typiske lønsedler og alvorlige vejrforhold.

Undersøgelsen viste, at uventede sport vinder og solrige dage syntes at udløse en stigning i gambling. Folk bruger omkring $ 160.000 mere på lotteri billetter efter uventede positive begivenheder, end de ville på en gennemsnitlig dag, viste resultaterne.

"Vi fandt ud af, at store forudsigelsesfejl som følge af sport eller solskin kunne ændre daglige købsrater op eller ned med op til 0. 5 procent, og disse effekter var stort set ensartede på tværs af både byens rigere og fattigere kvarterer," forfatterne rapporteret.

Tidligere undersøgelser har vist, at folk er mere villige til at lave mere risikable spil efter overraskende og gunstige begivenheder. Disse seneste resultater tyder dog på, at de rent faktisk følger igennem og engagerer sig i denne risikostyring.

"Disse resultater afslører en bemærkelsesværdig evnen til menneskelig risikovurdering: menneskers spiladfærd er formet af uventede, men uheldige resultater i deres miljø," sagde Otto.

Mere information

U.S National Library of Medicine har mere om gambling.


Efterlad Din Kommentar