Sukkerbustere

Fitness

Sukkerbustere

Når den først ramte diætscenen i 1995, Sugar Busters! raket til nummer et sted i New York Times 'bedst sælger liste. Skrevet af en tidligere administrerende direktør og tre læger - en kardiovaskulær kirurg, en gastroenterolog og en endokrinolog - bogen har en "spise som din forfædres" filosofi, der fangede hurtigt: nul raffineret sukker, fuldkorn, uforarbejdede fødevarer. Hurtig fremsat otte år til The New Sugar Busters! Skær sukker til at trimme fedt (Ballantine Books, 2002). Grundlæggende (og forfatterne) er de samme, men der er nye råd om aktuelle spørgsmål som barndommen fedme og den voksende diabetesepidemi, samt en hel masse nye opskrifter.

Enhver kost, der tilskynder helkorn og friske frugter i stedet for slik og raffinerede melprodukter, er i god stand. Men når ellers sunde frugter og grøntsager som ananas, rosiner, gulerødder og bananer er på den begrænsede eller tabueliste, fordi de gør blodsukkerniveauet steget for hurtigt, har du spekuleret på, om GI-strategien ikke er så perfekt som en vurdering system. Gives nogle frugter hæve blodsukker lige så hurtigt som bord sukker og slik, men bør de ikke få kredit for alle de næringsstoffer, de indeholder? Faktisk kan det være mere fornuftigt at fokusere på lavt kalorieindhold, næringsdigtige fødevarer frem for at bekymre sig om, hvordan en enkelt føde påvirker blodsukker.


Tilbage til Diet Guide


Grundlæggende principper:

Sukker er den dårlige fyr. Eller mere præcist kalder det et tilfælde af "god carb, dårlig carb." Dieters undgår simple sukker og raffinerede korn (pasta, hvid ris), fordi de fremmer opbevaring af kropsfedt. Troen er, at disse fødevarer får blodsukkeret til at spike, hvilket igen udløser en oversvømmelse af insulin i kroppen, hvilket fører til fedtopbevaring.

Hvordan kosten virker:

Fødevarer er sorteret efter hvor hurtigt de hæver blodsukkeret og forhøjes ved hjælp af et system kaldet det glykæmiske indeks (G. I.). I verden af ​​G. I., lavere er bedre. Langsomt fordøjede carbholdige fødevarer som linser og fuldkornspasta har lave G. I. placeringer, fordi de får blodsukker til at stige langsomt. Hvide kartofler, slik, bordsukker og endda nogle frugter (som ananas) er i den høje ende af G. I. skalaen, så du bør undgå dem. Enkelt sagt, dette er en high-fiber, lav-G. I.-mad kost. Interessant, nedbrydning af næringsstoffer i de oprindelige Sugar Busters! ligner mange andre lav-carb planer: 40 procent carbs, 30 procent protein og 30 procent fedt. The New Sugar Busters! nævner, at du kan øge carbs til 50 procent, så længe valgene er lav-G. I. fødevarer.

Hvad du kan spise:

Ingen nedbrud faser her. Dette er en grundlæggende spisestil, du tager på for lang tid. Fokus er på fiberfibercarbs, men dieters kan runde ud af pladen med magert kød og umættede fedtstoffer. Fødevarer at slippe af med: kartofler (rød eller hvid); hvidt brød; hvide ris; Hvidt mel; pasta (undtagen helkornsart); majs; roer; og raffinerede sukkerarter og mel eller produkter der indeholder dem (såsom sirupper, kartoffelchips, kager, slikstænger og kager).Rimelige madportioner er vigtige. Du fylder din plade en gang til måltider, ingen sekunder tilladt.

Tar kosten og holder vægten af?

Det er ikke et sting af kliniske beviser, siger det. Men forfatterne byder på mange anekdoter af mennesker, der har tabt sig efter regimen.

Er kosten sund?

Det er ikke klart. Det er en blandet pose med gode råd og mærkelige anbefalinger. Et punkt i kostens favør: Det understreger, at fedtholdige forarbejdede fødevarer er "normalt synonyme med højt sukker." De lavere niveauer af kulhydrater og højere proteinindhold passer ikke til de nuværende anbefalinger, men der er intet bevis på, at de er sikre eller usikre over en længere periode.

Hvad siger eksperterne?

"Jeg er lækker af en kost, der kalder sukker toksisk," siger John Foreyt, ph.d., en langfristet forsker ved Baylor College of Medicine. Faktisk mener han ud af dagens populære kostvaner Sugar Busters! en af ​​de "mindst nyttige. Det er lidt for langt ude." Men er der nogen sandhed til påstanden om, at lav-G. I. fødevarer, fordi de ofte er højt i fiber, kan hjælpe med at kontrollere sult? "Hvis lav-GI fødevarer hjælper dig med at spise mindre, så kan det være en god tilgang. Men fra et sundhedsmæssigt synspunkt, gør vi bare ikke har dataene til at understøtte, at de [hjælper med at kontrollere sulten], "siger Gary Foster, PhD, en velrenommeret vægttabforsker ved University of Pennsylvania, siger dette om Sugar Busters! insulin-G. I. Sult teori: "Det ser ud til at gøre intuitiv mening. Men hele denne ide om, at høje insulinniveauer er forbundet med sult, er bare ikke blevet båret af forskning. Når det er sagt, er det grundlæggende at forstå, hvis du vil tabe er at du skal spise mindre end du brænder. Hvis man skærer kulhydrater hjælper du med at gøre det, hvis man skærer raffinerede sukkerarter, gør det muligt at gøre det på en måde, der er håndterbar og sikker, så forekommer det rimeligt. "

Hvem skal overveje kost?

Dieters med en sød tand. Sukkerholdige fødevarer (alle de tomme kalorier!) Sabotere ofte slankekræft. Men hvis du kan tilfredsstille søde cravings med de naturlige sukkerarter, der findes i næringsdigtige friske og tørrede frugter, så har du taget et stort skridt i en mere sund retning.

Bottom line:

Det videnskabelige grundlag for kosten er langt fra solidt. Alligevel er rådene om at begrænse sukker og finde ud af fiber med høj fiber en god ting. Et andet godt skridt: Selv om det er nedtonet og kun nævnt kort, skal du tage forfatterens råd og bump carbs til 50 procent af planen. Folk, der spiser mere kulhydrater og lidt mindre protein, vil faktisk ende tættere på den slags sund kost, som de fleste sundhedseksperter anbefaler.

Tilbage til Diet Guide

Efterlad Din Kommentar