Undersøgelse: vægttabkirurgi skærer kræftrisiko hos kvinder

Graviditet

Undersøgelse: vægttabkirurgi skærer kræftrisiko hos kvinder

(ISTOCKPHOTO)

Af Denise Mann

VEDDAG, 24. juni, 2009 (Health. Com) - Vægttab kirurgi kan undertiden reversere type 2 diabetes og lette andre fedme-relaterede tilstande. Nu foreslår ny forskning, at overvægtige kvinder, der gennemgår bariatrisk kirurgi, oplever et fald på 42% i deres kræftrisiko.

Præcis hvorfor dette sker, og om det også gælder for overvægtige mænd, er det endnu ikke klart. Fedme er en kendt risikofaktor for tyktarms-, bryst-, endometrie-, nyre- og esophageal cancer. Forskerne fandt imidlertid, at det operationsrelaterede vægttab og fald i kaloriindtaget ikke syntes at være eneansvarlig for nedgangen i kvinders kræftrisiko, ifølge rapporten i juli-udgaven af ​​ Lancet Oncology .

"En eller flere risikofaktorer for kræft er tilsyneladende positivt påvirket af bariatrisk kirurgi hos kvinder," siger leadforsker Lars Sjöström, ph.d., ph.d.-professor i medicin på Sahlgrenska Universitetshospital i Göteborg.

I undersøgelsen fulgte forskerne to grupper i gennemsnit på 10,9 år -2,010 mænd og kvinder, der havde vægttabsoperation og 2, 037 overvægtige mennesker, der ikke blev underkastet operation. De, der havde operationen, tabte omkring 44 pund sammenlignet med kun 3 pund hos dem, der ikke gjorde det. I løbet af 10-årsperioden havde 117 personer, der havde kirurgi, udviklet kræft, ligesom deres modstykker, der forsøgte at tabe sig nonsurgisk.

Der var 79 cancerformer diagnosticeret hos kvinder, der havde operation, sammenlignet med 130 kræftformer i de andre kvinder; en lang række kræftformer var lavere hos kvinder, der havde bariatrisk kirurgi. Alligevel fandt forskerne ikke en statistisk forbindelse specifikt mellem vægttab eller kaloriindtag efter operation og reduktion i kræftrisiko. De fandt også ingen kræftrisikoreduktion for mænd, der havde operation.

Næste side: Hvorfor kan der også være et link til mænd

Der var dog flere kvinder end mænd i undersøgelsen. En større undersøgelse kan også opdage en virkning hos mænd, siger forskerne. Alligevel er det ikke den første undersøgelse, der tyder på, at vægttabsoperation ikke reducerer kræftrisiko hos mænd, og det er muligt, at hormonelle forskelle mellem kønsbestemmelserne kan spille en rolle.

For eksempel kan højere niveauer af det kønshormonale østrogen stimulere væksten af ​​bryst- og endometriecancer, og fedtceller er kendt for at producere østrogen. "Kvinder er mere følsomme over for østrogen, så du kan forvente at se en stor forskel i østrogenrelaterede kræft efter kirurgisk vægttab," siger Neil Hutcher, MD, direktør for bariatrisk kirurgi på St. Marys Bon Secours Hospital i Richmond, Va.

Det er også muligt, at fedme-relaterede kræftformer, der er mere almindelige hos mænd - såsom tyktarms-, rektal- og nyrekræft - måske blot tager længere tid at manifestere end vægrelaterede kræftformer hos kvinder, ifølge en redaktionel af Andrew G.Renehan, MD, fra University of Manchester i U.K. Derfor kan en længere undersøgelse vise en fordel for mænd.

"Jeg tror, ​​at budskabet her er, at fedme øger risikoen for kræft, så der vises mere aggressiv screening for de kræftformer hos overvægtige mennesker, især bryst-, livmoder- og tyktarmskræft," siger Gregg H. Jossart, MD , af Laparoscopic Associates i San Francisco, som ikke var involveret i undersøgelsen. "Endelig vil vedvarende vægttab via fedme-operation sandsynligvis mindske risikoen for dødsfall fra tyktarmskræft - mænd er mest udsatte for dette - men undersøgelsespopulationen er simpelthen ikke stor nok til at bestemme dette."

Vægttabkirurgi De teknikker, der anvendes i undersøgelsen, kan også delvist redegøre for resultaterne. Flertallet af deltagerne havde vertikal båndmagroplastik (almindeligvis kendt som mavehæftning), hvor den øvre mave er hæftet til at skabe en mindre pose, nogle havde justerbar gastrisk banding, hvor en Silikonebånd er placeret rundt om i toppen af ​​maven for at begrænse fødeindtaget.

Færre end 300 personer i undersøgelsen havde gastrisk bypassoperation, en mere dramatisk teknik, hvor kirurgen skaber en golfboldformet pose til reducere kræftrisikoen med alle tre teknikker, mener nogle eksperter, at gastrisk bypassoperation måske en dag kan vise sig at være mere effektiv end de to andre.

Næste side: Hvordan jeg s gastrisk bypass forskellig fra andre teknikker?

I gastrisk bypassoperation er en del af maven hæftet for at skabe posen og tarmene omdirigeres til den nye, mindre mave. Kirurger omarrangerer anatomien - og det kan ændre det hormonelle miljø og påvirke kræftrisikoen, forklarer Dr. Hutcher.

Omorganisering af anatomien antages at have en ukendt virkning på kroppen; nogle mennesker med type 2-diabetes, der gennemgår denne type operation, oplever en nedgang i insulinresistens og andre diabetesrelaterede problemer, før de endda taber sig. (Dette gælder dog ikke for alle, mange mennesker, der gennemgår vægttabsoperationer, har stadig type 2-diabetes selv efter at de tabe sig.)

"Der er ingen tvivl om, at fedme øger risikoen for visse kræftformer, og at man mister vægt kan bidrage til at reducere disse risici ", siger Shawn Garber, MD, chef for bariatrisk kirurgi hos Mercy Medical Center i Rockville Center, NY, og lederen af ​​New York Bariatric Group i New Hyde Park, NY. falder uden for fordel, fordi den ikke er så effektiv som andre bariatriske procedurer. "

Nicolas Christou, MD, PhD, direktør for bariatrisk kirurgi og en professor i kirurgi ved McGill University i Montreal, er enig. Han siger, at gastrisk bypass er en mere effektiv operation, og som følge heraf kan det få større virkninger på kræftrisiko hos kvinder og mænd.

Dr. Christou gennemførte en undersøgelse, der viste, at mænd og kvinder, der havde bariatrisk kirurgi, var 78% mindre tilbøjelige til at udvikle nogen kræft sammenlignet med deres lige overvægtige modstykker, som ikke blev gennemgået vægttabsoperation.Han præsenterede disse resultater på det 25. årlige møde i American Society for Metabolic and Bariatric Surgery i Washington, D. C.

Enhver form for vægttabsoperation kan imidlertid få alvorlige bivirkninger eller forårsage komplikationer. I undersøgelsen havde 13% af befolkningen komplikationer ved kirurgi, såsom blødninger, blodpropper, infektioner eller andre problemer.


America's Top 10 Healthiest Dieter

20 Små måder at tabe pund og holde dem væk

Hæve salatbaren: Hvordan man holder grønne kostvenlige og lækre

Hvordan to kvinder med type 2-diabetes frygter efter Vægttabkirurgi

Efterlad Din Kommentar