Undersøgelse: For meget rødt kød kan forkorte levetiden

Relationer

Undersøgelse: For meget rødt kød kan forkorte levetiden

Getty Images

Af Anne Harding

Mandag, 12. marts 2012 (Health. com) - Ønsker at leve længere ? Handel noget af det røde kød i din kost for fisk, nødder, fuldkorn og andre sundere proteinkilder, siger Harvard-forskere.

Det er resultatet af en ny undersøgelse, der blev offentliggjort denne uge i Archives of Internal Medicine , der fandt ud af, at risikoen for at dø i en tidlig alder - fra hjertesygdomme, kræft eller anden årsag - stiger i takt med forbruget af rødt kød.

At spise for meget rødt kød, som er højt i mættet fedt og kolesterol, har længe været set som usundt, især for hjertet. Den nye undersøgelse er dog den første til at estimere effekten af ​​at udskifte rødt kød på en persons levetid.

Ved hjælp af data fra to langvarige studier af sundhedspersonale spores forskere på mere end 121.000 middelaldrende mænd og kvinder i op til 28 år. Omkring 20% ​​af deltagerne døde i den periode.

Relaterede links:

  • De 10 bedste fødevarer til dit hjerte
  • Easy Food Swaps Skær kolesterol, ikke smag
  • 12 Mundvanding Meatless Meals

I gennemsnit spiste hver ekstra servering rødt kød pr. dag var forbundet med en 13% højere risiko for at dø under undersøgelsen. Forarbejdede røde kødprodukter - såsom hotdogs, bacon og salami - syntes at være endnu mere farlige: Hver ekstra daglig servering var forbundet med en 20% højere risiko for at dø.

På baggrund af disse resultater vurderer forskerne, at erstatning af en daglig servering af rødt kød med fisk, fjerkræ, nødder, bælgfrugter, fuldkorn eller fedtfattige mejeriprodukter vil reducere risikoen for at dø i dette stadie af livet med 7 % til 19%. Hvis alle i undersøgelsen havde slået deres gennemsnitlige indtagelse af rødkød til under halvdelen af ​​serveringen pr. Dag, siger forskerne, at 9% af dødsfald blandt mænd og 8% af dødsfald blandt kvinder kunne have været forhindret.

"Vores budskab er at forsøge at reducere det røde kødforbrug til mindre end to til tre portioner om ugen," siger leadforfatter An Pan, Ph.D., en forsker ved Harvard School of Public Health i Boston .

"Vi ønsker ikke, at alle skal være vegetar," siger Pan, selvom han tilføjer, at man undgår at behandle rødt kød alt sammen kan være en god ide. "Det er bedre at gå med uforarbejdede produkter og plantebaserede fødevarer."

Næste side: Veggie-heavy diets giver en "dobbelt fordel"

Dean Ornish, MD, grundlægger og formand for Preventive Medicine Research Institute, i Sausalito, Californien, siger en plantebaseret kost giver en "dobbelt fordel "ved at det reducerer en persons eksponering for de skadelige stoffer i kød samtidig med at de giver værdifulde næringsstoffer.

"Der er bogstaveligt talt hundreder af tusindvis af beskyttende stoffer, som du finder i frugt og grøntsager og fuldkorn og bælgfrugter og sojaprodukter, der forhindrer sygdom," siger Ornish, der skrev et redaktionelt ledsagende studie.

Hvorfor er rødt kød, og især behandlet rødt kød, potentielt skadeligt? Ud over det høje mættede fedtindhold, der kan bidrage til hjertesygdomme, kan rødt kød ved høje temperaturer frembringe kræftfremkaldende stoffer på overfladen, siger Pan. Og forarbejdede kød indeholder visse tilsætningsstoffer, der i store mængder menes at fremme kræft også.

Desuden vil en diæt rig på rødt kød sandsynligvis komme op kort på andre områder, siger Robert Ostfeld, MD, en kardiolog og lektor i klinisk medicin ved Montefiore Medical Center i Bronx, NY

Hvis du spiser mere rødt kød, kan du i gennemsnit spise færre frugter og grøntsager, så du får de dårlige ting fra det røde kød, og du får ikke de gode ting fra frugt og grøntsager, "siger Ostfeld, som ikke deltog i undersøgelsen. "Min præference er, at folk har så lidt rødt kød som muligt, og jeg synes, det er ideelt at undgå rødt kød."

Staffan Lindeberg, MD, lektor i medicin på Lund Universitet, i Sverige, siger, at det kan være kontraprodukt at udpege rødt kød. En større trussel mod sundheden er den sukker- og stivelse-tunge vestlige kost som helhed, siger Lund, som studerer hjertesygdom og diabetes og går ind for en version af den såkaldte Paleolithic diæt, der understreger magert kød, frugt og grøntsager.

"Vi skal fokusere mere på almindelige fødevarer, som korn, mejeriprodukter, raffinerede fedtstoffer og raffineret sukker," siger Lindeberg.

Undersøgelser som Pan er iboende på grund af rødt køds usunde omdømme, hvilket gør det vanskeligt for rødt kød at retfærdiggøre sig fra en persons overordnede livsstil, siger Lindeberg. "Rødt kød er blevet opfattet som skurk i mange år, og folk der undgår rødt kød, tager alle former for sikkerhedsforanstaltninger for deres fremtidige sundhed, "siger han." Det er ikke muligt statistisk at justere for alle disse foranstaltninger. "

Efterlad Din Kommentar