Undersøgelse af rygning øger diabetesrisikoen

Fitness

Undersøgelse af rygning øger diabetesrisikoen

Folk, der holder op med at ryge, har stor risiko for at udvikle type 2 diabetes, efter at de har sparket vanen, sandsynligvis på grund af at afslutte vægtøgning, har en ny undersøgelse fundet. Eksperter er dog opmærksom på, at fordelene ved at holde op med at ryge, herunder en lavere risiko for hjerteanfald og lungekræft, langt overstiger risikoen for at udvikle diabetes, som kan behandles med kost, motion og medicin.

Studien, som blev offentliggjort i dag

Annals of Internal Medicine , fulgte næsten 11.000 middelaldrende mennesker uden diabetes, hvoraf 45% var rygere over en niårig periode . Sammenlignet med dem, der aldrig havde røget, havde de mennesker, der holdt op med at ryge under undersøgelsen, en 73% øget risiko for at udvikle type 2-diabetes tre år efter at have afbrudt. Den øgede risiko var endnu mere dramatisk i årene umiddelbart efter afslutningen. "Baseret på vores analyse er det sandsynligvis 80% eller endog 90%", siger undersøgelsens forfatter, Hsin-Chieh (Jessica) Yeh, PhD , en assistent professor i indre medicin og epidemiologi ved Johns Hopkins University School of Medicine.

Derimod var rygere, der fortsatte med at lyse op, kun 31% mere tilbøjelige end ikke-rygere til at have udviklet diabetes ved det treårige varemærke. Tidligere undersøgelser har vist, at rygere har større risiko for at udvikle diabetes.

Der var nogle gode nyheder i undersøgelsen: Den øgede risiko for diabetes synes ikke at vare på lang sigt. Efter 12 år uden cigaretter var de tidligere rygere ikke mere udsatte for diabetes end de mennesker, der aldrig havde røget, viste undersøgelsen.

I alt udviklede 1 254 deltagere i undersøgelsen type 2 diabetes, en kronisk sygdom, hvor kroppen ikke i tilstrækkelig grad omdanner blodsukkeret (glukose) til energi.

Spidsen i diabetes risikerer, at forskerne observerede sandsynligvis skyldes de ekstra pounds, som mange tidligere rygere pakker på, efter at have givet op cigaretter, Yeh og hendes kollegaer noterer. Vægtstigning er en vigtig risikofaktor for type 2 diabetes, og det er også en af ​​de mest almindelige bivirkninger ved rygestop.

Personer i undersøgelsen, der holdt op med at ryge, fik i gennemsnit 8,4 pund, hvilket er i det normale område (de fleste tidligere ryger får ca. 4 til 10 pund), og de mest opvokset viste den største risiko til udvikling af diabetes. Midjemalerne for de tidligere rygere i undersøgelsen voksede også med et gennemsnit på 1,25 tommer; abdominal fedt er en anden risikofaktor for diabetes.

"Det er godt at holde op med at ryge," siger Yeh. "[Men] efter at have afbrudt, bør du være opmærksom på vægtkontrol. "

Næste side: Sådan bekæmpes vægtøgning efter afslutning [sidebreak]

For at modvirke den øgede risiko for diabetes, bør folk, der holder op med at ryge, gennemføre en række livsstilsændringer i samråd med deres læger, siger Yeh.

Richard D. Hurt, MD, direktør for Nicotine Dependence Center på Mayo Clinic i Rochester, Minn., Anbefaler, at folk, der holder op med at ryge, holder sig til små portioner af fedtfattige kalorier med lavt kalorieindhold. De skal også komme i bevægelse, tilføjer han.

"Selv moderat øvelse 锟 斤 拷 som 30 minutters rask vandring 锟 斤 拷 reducerer indtrængen til at ryge og reducerer abstinenssymptomer," siger han. "Folk er i stand til at distrahere sig, det får dem til at føle sig bedre, og det bruger op nogle af kalorierne. "

Nikotin-erstatningsprodukter kan også være nyttige, siger Dr. Hurt, da nikotin i høj grad er ansvarlig for cigaretternes appetitundertrykkende virkning. Nikotinplaster eller tyggegummi leverer nikotin meget langsommere end en cigaret, dog for at undertrykke appetit og forhindre vægtforøgelse kan de muligvis administreres i de gennemsnitlige doser, siger Dr. Hurt, som ikke var involveret i den nye undersøgelse.

Hvis de tages i mindst tre til seks måneder kan rygestop medicin som bupropion, et atypisk antidepressivum, der sælges som Zyban eller Wellbutrin, også begrænse vægtforøgelsen, siger Dr. Hurt.

Ud over at anbefale livsstilsændringer, foreslår Yeh og hendes kolleger også, at læger holder øje med blodglukoseniveauet af pati ents, der holdt op med at ryge, da forhøjede glukoseniveauer kan være et advarselsskilt for type 2 diabetes. "Du skal nok gøre hyppigere glucosetest efter at have afbrudt for tidlig påvisning," siger hun.

På trods af undersøgelsens resultater er Yeh hurtigt opmærksom på at holde op med at ryge eller bedre endnu, men aldrig at starte i første omgang er langt sundere end at fortsætte med at ryge, hvilket kan forårsage en lang række dødelige sundhedsmæssige problemer lige fra hjertet sygdom til lungekræft.

Dr. Hurt er enig. "Type 2-diabetes er forbundet med rygning til at begynde med; denne undersøgelse fandt, at der var en 30% øget risiko, hvis du er en ryger sammenlignet med ikke-rygere, "påpeger han. "Stop op med at ryge øger risikoen, men dens vej modregnes af de andre sundhedsgevinster. ”

Efterlad Din Kommentar