Undersøgelse spørgsmål fordele ved at reducere natrium i kost

Mad

Undersøgelse spørgsmål fordele ved at reducere natrium i kost

Getty Images

Af Anne Harding

WEDNESDAY, November 9, 2011 (Health. Com) - Forbrug af mindre natrium har vist sig at sænke blodtrykket, men for mange mennesker kan de sundhedsmæssige fordele, dette giver, opvejes af en lille stigning i deres kolesterolniveauer, en ny analyse af tidligere forskning tyder på.

Analysen, som blev udført af danske forskere og offentliggjort i denne uge i American Journal of Hypertension , viste, at kraftigt reducerende natriumindtag øger personens samlede kolesterol med ca. 2,5% potentielt oping risikoen for hjertesygdomme og hjerteanfald, siger forskerne.

Men flere eksperter på natrium- og hjertesundhed, der ikke var involveret i undersøgelsen, siger, at resultaterne skal tages med et saltkorn - om ikke en heapende spiseskefuld.

Relaterede links:

  • 10 Bedste fødevarer til dit hjerte
  • 25 Overraskende saltforarbejdede fødevarer
  • 10 naturlige måder at sænke blodtrykket

Mange af de undersøgelser, der blev medtaget i analysen, var for små eller for korte at tilbyde pålidelige data, selv når de er samlet sammen, siger Lawrence Appel, MD, en professor i epidemiologi på Johns Hopkins School of Public Health i Baltimore. Varigheden af ​​undersøgelserne, hvoraf de fleste var mindre end 30 dage lange, er et "centralt spørgsmål", siger Dr. Appel, fordi "når der er en stor, abrupt reduktion af natrium, tager det tid [for kroppen] at acclimate. "

Natriumrelaterede stigninger i kolesterol vil sandsynligvis falde med tiden, siger Appel. Desuden siger han, at LDL (eller dårligt) kolesterol - den type, der er tæt forbundet med hjerteanfald - tegnede sig for en brøkdel af den samlede stigning, der ses i analysen.

"Vi spiser meget natrium-alt for meget - og jeg tror ikke, det vil skade nogen til at sænke natrium i den nuværende amerikanske kost," siger Penny Kris-Etherton, PhD, en talsmand for American Heart Association og en fremtrædende professor i ernæring ved Pennsylvania State University, i State College.

Føderale sundhedsembedsmænd anbefaler at begrænse daglig natriumindtagelse til 2, 300 milligram eller 1, 500 milligram for visse populationer, der er særligt følsomme overfor natrium, såsom svarte mennesker, personer over 50 år og personer med højt blodtryk (hypertension) . Men gennemsnittet i USA er godt over 3.000 milligram for begge grupper, ifølge en nylig rapport fra Centers for Disease Control and Prevention.

Den nye analyse, ledet af Niels A. Graudal, MD, en forsker ved Københavns Universitetshospital, i Danmark, er en opdatering af en lignende undersøgelse (kendt som en Cochrane Review) udgivet af de samme forfattere i 2003. Dr. Graudal og hans kolleger, der ikke rapporterer nogen økonomiske bånd til salt- eller fødevareindustrien, genanalyserede data fra 167 undersøgelser, der hver sammenlignede en gruppe mennesker, der slog deres natriumindtagelse sammen med en gruppe, der fastholdt deres normale kost.

Samlet set var den gennemsnitlige natriumreduktion i undersøgelserne dramatisk: 2, 162 milligram pr. Dag hos mennesker med hypertension og 3.358 milligram om dagen hos mennesker med normalt blodtryk.

Næste side: Ægte hjerte risikerer uklart

Blandt personer med hypertension, skiftet til lavnatrium diæt reduceret systolisk blodtryk (toptalet i en læsning) med fem til 10 point og diastolisk blodtryk (bundnummeret ) med to til tre point afhængigt af race. Asiater oplevede de største fald, efterfulgt af sorte mennesker og hvide mennesker.

I mennesker med normalt blodtryk fulgte resultaterne et lignende mønster, men reduktionerne var generelt mindre. Hos hvide mennesker faldt for eksempel systolisk blodtryk med kun et punkt, og ændringerne i diastolisk blodtryk var ubetydelige.

Forskerne fandt imidlertid også, at lavnatriumdiet led til små forøgelser af hormoner, der får nyrerne til at holde fast på salt (som renin) og forhøjet total cholesterol med 2,5% og triglycerider med 7% , gennemsnitlig.

"Vi ved, at et fald i blodtrykket sandsynligvis vil forbedre eller mindske risikoen for kardiovaskulær død, men på den anden side vil en stigning i [kolesterol] øge risikoen for kardiovaskulær død," siger Dr. Graudal. Det er sandsynligt, at disse to antagonistiske virkninger vil balancere hinanden, så der ikke er nogen netto effekt af natriumreduktion på mennesker med normalt blodtryk. "

På baggrund af resultaterne siger han, at folk, der spiser" rimelige "mængder af natrium - som Dr. Graudal anslår til 2, 400 til 3, 600 milligram om dagen - bør ikke bekymre sig om at spise mindre, men skal i stedet fokusere på at holde op med at ryge, reducere alkoholforbruget, hvis de drikker overdrevent og taber sig, hvis de er for tungt. "De skulle fokusere på alt andet," siger han.

Dr. Appel spørger dog den sande hjerterisiko, der skyldes de små stigninger i kolesterol. Hvis forfatterens konklusioner var korrekte, kunne man forvente at se pigge i hjerteanfald i mennesker, der starter lavnatrium diæter, men hidtil er det ikke blevet båret i studier, siger han.

Keith C. Ferdinand, MD, Chief Scientist i Association of Black Cardiologists, siger, at et beskedent fald i blodtrykket blandt mennesker med normalt blodtryk kan forventes og ikke skal fortolkes, så det betyder at skære ned på natrium er ikke umagen værd.

I industrialiserede lande siger Dr. Ferdinand, at procentdelen af ​​mennesker med hypertension stiger støt med alder - noget der ikke sker i dele af verden, hvor folk spiser mindre salt. Hvad resultaterne tyder på, siger han, at reducerende saltindtag kan hjælpe med at holde blodtrykket inden for det normale område, når folk bliver ældre.

Og kolesterolet øger Graudal, og hans holdrapport vil ikke være stor nok til at udslette de "dybe" fordele ved at reducere natriumindtag hos mennesker med hypertension, siger Dr. Ferdinand.

"Denne undersøgelse gør intet til at udskyde henstillingen om, at over hele befolkningen vil natriumrestriktion få en stor fordel i form af faldende kardiovaskulær sygdom, og måske lever liv," siger han.

Efterlad Din Kommentar