Undersøgelse: lykke er så smitsom, du kan fange det fra en fremmed

Graviditet

Undersøgelse: lykke er så smitsom, du kan fange det fra en fremmed

Istockphoto / Health

Af Kate Stinchfield

TORSDAG, 4. DECEMBER 2008 (Health. Com) venner er glade, du er også ofte glad. Det er en no-brainer. Men hvad med din nabo nabo - kan hans lykke gnide af dig? En ny undersøgelse siger ja.

Ved hjælp af data fra den omfattende Framingham Heart Study, James Fowler fra University of California i San Diego og Nicholas Christakis fra Harvard Medical School analyserede lykke og sociale netværk på 4, 739 personer fra 1983 til 2003.

Efter at have fundet ud af hvordan alle var relateret, så forskerne på deltagernes svar på fire spørgsmål om et almindeligt anvendt depression indeks. De fandt mønstre af lykke blandt grupper af venner, ægtefæller, familiemedlemmer og naboer.

Det var heller ikke overraskende, at en inp> British Medical Journal også afslørede, at emnerne var påvirket af lykken hos mennesker, der var så mange som tre grader fjernet fra dem.

Resultaterne viser, at hvis du har en glad ven, er du 15% mere tilbøjelig til at være glad. Men hvis en ven af ​​en ven af ​​en ven er glad, er dine chancer for at være lykkelige stadig ca. 6% større, end de ellers ville være. Med andre ord, din venns kompis - selvom han er en fremmed for dig - kan have en væsentlig indvirkning på dine udsigter på livet.

"Vi har kendt i et stykke tid, at sociale relationer er den bedste forudsigelse for menneskelig lykke, og dette papir viser, at effekten er meget kraftigere end nogen forstod," siger Daniel Gilbert, ph.d., professor i psykologi ved Harvard Universitet.

Afstand spiller en rolle

Fysisk nærhed var en stærk forudsigelse for, hvordan lykke spredes i sociale netværk. Nærliggende venner - dem, der boede inden for en kilometer af emnerne - som var lykkelige, øgede et fags chance for at være lykkelig med 25%. Distante venner - dem der levede mere end en kilometer væk - havde ingen signifikant indflydelse på en persons lykke.

Så de fjerntliggende folk, vi holder kontakten med på vores iPhones og Facebook-sider, må ikke have så stor indflydelse på vores følelsesmæssige liv som naboen vi bøjer til, når vi tager ud af skraldet.

"Dette betyder, at livet er meget mere lokalt end folk tror, ​​det er," siger John F. Helliwell, en stipendiat ved det canadiske institut for avanceret forskning. "Moderne teknologier giver dig mulighed for at opretholde disse meget lange fjernnet, men det er de lokale, der virkelig tæller. "

Næste side: Kan kollegaer gøre dig glad?

At sidde ved siden af ​​en jolly kabinemager betyder ikke, at du vil fange lyksaligheden. Undersøgelsen fandt ingen sammenhæng mellem medarbejdernes lykke. Dette tyder på, at forfatterne skriver, "at den sociale kontekst kan moderere lydeflytningen fra den ene person til den anden", hvilket betyder, at kontormiljøet måske ikke er frugtbar grund til glædeligt at vokse.

Forskerne undersøgte ikke, hvorfor din nabo nabo kan påvirke din mentale tilstand mere end din søster tre timer væk. Og fordi den blev udført i en New England-by, kan resultaterne ikke oversætte til andre samfund, skrev Peter Sainsbury, direktøren for p>

Hvorfor undersøgelsen betyder

Opdagelsen tilføjer til en voksende undersøgelsesgruppe, der Beviser sociale netværk er stærke forudsigere af adfærd. To seneste undersøgelser har fundet ud af, at du er mere tilbøjelig til at være overvægtige eller en ryger, hvis de er tæt på dig. Forfatterne til BMJ undersøgelsen bemærker, at disse fund kunne have betydelige konsekvenser for, hvordan vi nærmer os folkesundheden. Bedre omsorg for mennesker, der er syge, for eksempel kan ende med at gøre masser af mennesker-nogle af dem fremmede - sundere eller lykkeligere.

Resultaterne er også brændstof for forskere, der studerer betydningen af ​​positive stater. Ved at forstå de betingelser, hvor lykke spredes, hævder de, at vi måske kan fremme trivsel, snarere end at forsøge at genoprette det, når det er gået tabt.

"Vi har traditionelt ventet indtil noget går galt, og så har vi forsøgt at ordne det," siger Helliwell. "Vi burde tænke på, hvordan vi kan forbedre folks velbefindende, fordi de ting, der gør folk lykkelige sende positivt til deres naboer. "


Penge kan købe lykke: Især hvis du giver lidt lidt væk

En ny recept til lykke

Den rigtige hemmelighed til glæde

Efterlad Din Kommentar