Undersøgelse: Dieters lykkeligere på lavt fedtindhold, ikke lavt karbid, planer

Fitness

Undersøgelse: Dieters lykkeligere på lavt fedtindhold, ikke lavt karbid, planer

Getty ImagesPeople, der bruger et helt år på en streng lavt kulhydrat kost, kan tabe sig, men de kan være lykkeligere og tabe lige så mange pounds, hvis de fokuserer på at reducere fedt indtag i stedet for kulhydrater, foreslår ny forskning.

Vægttabstrategier som Atkins og South Beach fremmer skarpt skærecarbidindtag, så din krop forbrænder fedt til energi. Disse kostvaner er kendt som ketogene planer, fordi i mangel af kulhydrater nedbryder leveren fedt til fedtsyrer og stoffer, der er kendt som ketonlegemer.

Korttidsstudier har fundet ud af, at lav-carb diæter kan have positive og negative virkninger på mental funktion og humør, men lidt er kendt om, hvordan kosten påvirker humør i det lange løb. Grant D. Brinkworth, PhD, af Commonwealth Scientific and Industrial Research Association i Adelaide, Australien, og kollegaer tilfældigt tildelt 106 overvægtige og overvægtige mennesker til enten en fedtfattig eller lav kulhydrat kost.

Otte uger efter start af kaloriebegrænsede kostvaner (1, 433 til 1, 672 kalorier dagligt) følte dieters lykkeligere end de gjorde før kosten, uanset om de skarrede kulhydrater eller reducerede deres fedtindtag. Psykologisk humør og velvære blev målt med tests, og 24% af dem på low carb-diætet tog antidepressiva, da undersøgelsen startede, ligesom 12% af dem på den fede diæt.

Brinkworth og hans team fulgte op med deltagere et år senere. De, der sidder fast med deres kost? 65 personer i alt havde tabt et gennemsnit på omkring 30 pund, ifølge en rapport i Archives of Internal Medicine .

Moodforbedringer var dog kun i den fede diætgruppe. Low-carb dietere så deres humør forværres over tid, men i de fleste tilfælde var de stadig bedre, end de var før de begyndte diætet.

Næste side: Low-carb kost strengere end Atkins [sidebreak]

Den lave carb diæt i undersøgelsen lignede Atkins dietten, men strengere mennesker fik kun 4% af deres kalorier fra kulhydrater, 35% fra protein og 61% fra fedt. Folk i gruppen med fedme fik 46% af deres kalorier fra carbs, 24% fra protein og 30% fra fedt.

Folk blev også holdt til en streng kalorieindhold, i modsætning til nogle lav-carb-tilgange, som gør det muligt for folk at spise så meget, som de vil have, forudsat at de holder deres carbindtag til et minimum.

Fordi folk indtog så meget kalorie-tæt fedt og protein, var den faktiske mængde mad de spiste meget mindre, end hvad de sandsynligvis plejede at spise, noterer Kristen DAnci, ph.d., fra Tufts University, i Medford, Mass ., der har studeret kost og humør, men var ikke involveret i den nuværende undersøgelse.

Relaterede links:

  • Fedt til at spise, fedtstoffer at undgå
  • 10 Bedste fødevarer til dit hjerte
  • Hvordan smitter det?
  • 7 enkle måder at være lykkeligere
  • Forkæle din sult med at køre
  • Fedtfattige opskrifter til morgenmad, frokost og aftensmad

Denne simple kendsgerning samt den sociale isolation, der kan komme med at spise kun kalkun ved Thanksgiving, mens andre nyder græskarp og fyldning, går langt hen imod forklarer hvorfor undersøgelsen deltagere på lav-carb diæt følte sig værre over tid. "Jeg ville også være grouchy," siger DAnci. I mellemtiden behøvede folk i den fede gruppe ikke at skære deres indtag på en sådan indlysende måde, forklarer hun: "De får mere at spise, og det gør folk lykkelige. Dette er den slags ting, hvor det ikke forstyrrer dit liv så meget. "

En undersøgelse fra 2007 af en anden gruppe forskere viste, at efter 24 uger viser mennesker på lavt eller lavt carb diæt begge forbedringer i humør, men forbedringerne er større i lav-carb-gruppen.

Eric C. Westman, MD, af Lifestyle Medicine Clinic ved Duke University Medical Center i Durham, NC, der hjalp med at gennemføre 2007-undersøgelsen, siger, at de to studier har en vigtig forskel i hans studie, folk på en lav-kulhydrat kost fik lov til at spise så meget som de ønskede.

"Hovedforskellen mellem deres metode og vores studiemetode var, at de begrænsede mængden, som folk kunne spise, og det gjorde vi ikke," siger Dr. Westman. "Det er en vigtig ting at fokusere på, fordi ... hvis du har fortalt, at du ikke kan spise så meget som du vil, kan det medføre en vis dæmper på humøret. "

Mindre ekstreme lav-carb diæt, hvor folk får ca. 30% af deres kalorier fra kulhydrater, kan gavne mennesker med diabetes og metabolisk syndrom med hensyn til at skære kolesterol og forbedre deres evne til at behandle glukose i kroppen, ifølge DAnci. Valget af kost afhænger dog af inp>

Dr. Westman er enig. "Hvis nogen følte sig dårlig på en bestemt kost, ville jeg ikke holde dem på det," siger han.

Christy Boling Turer, MD, en sundhedsforsker ved VA Medical Center i Durham, N.C., bemærker, at dobbelt så mange mennesker i lav-carb-gruppen blev behandlet for depression i begyndelsen af ​​undersøgelsen.

Denne kendsgerning, såvel som den høje dropout rate, antyder "disse data bør ses forsigtigt," siger hun.

Efterlad Din Kommentar