Undersøgelse: belly flab doubles mortality risk, selv hos voksne med sunde bmi'er

Mad

Undersøgelse: belly flab doubles mortality risk, selv hos voksne med sunde bmi'er

(123rf)

Af Kate Stinchfield

WEDNESDAY, 12 nov. , 2008 (Health. Com) - Alle ved, at overvægtig øger risikoen for hjertesygdomme, diabetes og visse former for kræft, men ny forskning viser, at selv normalvægtige mennesker ikke er scot-fri. En europæisk undersøgelse tyder på, at personer med mavefedt - selvom de har en sund vægt - har større risiko for at dø i løbet af en 10-årig periode end deres ensartede kammerater uden et ekstra dæk. Rapporten blev offentliggjort onsdag i New England Journal of Medicine .

"Jeg var overrasket over, at selv folk, der ville blive betragtet som normalvægt med hensyn til deres [kropsmasseindeks], har en højere risiko for død, hvis deres omkreds øges", siger Tobias Pischon, MD, studiens hovedforfatter og medlem af afdelingen for epidemiologi hos det tyske institut for menneskers ernæring (DIfE).

I et af de største langsigtede prospektive undersøgelser i verden analyserede et hold forskere ved den europæiske prospektive undersøgelse af kræft og ernæring 359, 387 personer i alderen 25 til 70 fra ni europæiske lande.

Forskerne fandt, at personer med et højere body mass index (BMI) var i større risiko for at dø i løbet af 10-års-studiet end normalvægtige mennesker.

Men da de så på midteromkreds og talje-til-hofteforhold alene - ikke kun overordnet vægt - fandt de, at disse faktorer også var stærkt forbundet med en højere dødelighedsrisiko også. En 2-tommers stigning i taljenomfanget øgede dødelighedsrisikoen med 17% hos mænd og 13% hos kvinder, uanset BMI. Linket var stærkest i dem, der havde en sund vægt sammenlignet med deres tyngre kammerater.

Mænd med de største omkranser (ca. 40. 4 inches eller mere) var 2. 05 gange mere tilbøjelige til at dø under studiet end mænd med talje, der var mindre end 33,9 inches. Kvinder med talje 35 tommer eller større havde en dødelighedsrisiko 1. 78 gange højere end dem med talje mindre end 27 6 tommer.

Næste: Hvorfor er maven fed så slemt?

Det har været kendt i et stykke tid, at mavefedt er dårligt for ens sundhed, og det har været forbundet med en større risiko for erektil dysfunktion, hukommelsesproblemer, diabetes og hjertesygdomme blandt andre sundhedsmæssige problemer. Abdominal fedt - i modsætning til fedt andetsteds i kroppen-kan-pad indre organer; det antages at fremme inflammation ved at frigive hormoner.

Tidligere undersøgelser har bemærket sammenhængen mellem overvægt og risiko for at udvikle en kronisk sygdom, men omfanget af abdominalfedtets rolle var kontroversielt. Den nuværende undersøgelse præciserer denne rolle ved at give "meget pålidelige konklusioner", siger Hans-George Joost, MD, DIfE's videnskabelige direktør.

Studien har faktisk været større og bredere end de fleste, ifølge Leah Whigham, ph.d., en ernæringsforsker ved University of Wisconsin-Madison."Midjen-til-hofteforholdet eller midjeomkredsen kan være særlig vigtigt for folk i den lave ende af [BMI] spektret," siger hun.

Der er stadig håb, hvis du har en æbleformet figur. En undersøgelse fra 2003 foreslog, at øget kostfiber og vægt træning kan slanke taljen hvis de kombineres med en reduktion i transfedtsyrer og stillesiddende aktiviteter som fjernsynsvisning.

Whigham anbefaler regelmæssig motion, selvom folk ikke synes at kaste pund af deres samlede vægt. "Der er nogle mennesker, uanset hvor hårdt de prøver, de kommer ikke til at lægge deres vægt ned så lavt" hun siger. Hvis du er betydeligt overvægtig, kan det medføre regelmæssig motion i din daglige rutine, reducere dit tal-til-hofteforhold, hvilket kan hjælpe med at tilføje år til dit liv.


Hemmeligheden til at gå af den mavefedt

Hvorfor mavefedt er dårligt for din hjerne

Kan du være fed og sund? Afhænger hvor du er fedt

5 tricks fra en MD til øjeblikkeligt flad din mave

Efterlad Din Kommentar