Stresstæt din krop

Mind & body

Stresstæt din krop

Getty Images Der er en bestemt slags kvinde, som mind-body ekspert Alice Domar, PhD, ser alt for ofte: typen med et højoktant liv, der ikke har noget idé om, at hendes stressniveauer saboterer hendes helbred. "En kvinde havde to børn og arbejdede 80 timer om ugen," minder Domar, som er direktør for Domar Center for Mind / Body Health i Waltham, Mass. "Hun kom til mig fordi hun tænkte på at prøve et tredje barn og var bekymret for sine uregelmæssige perioder? men da jeg tog en komplet historie, fandt jeg ud af, at hun havde en masse fysiske symptomer, herunder hyppige hovedpine og søvnløshed. Det skete aldrig for hende at de havde noget at gøre med hendes intense livsstil. "

Det er den lumske ting om stress: Det infiltrerer vores kroppe, selvom vores hoveder spinder. Og det er altid til stede; Den amerikanske psykologiske sammenslutning rapporterer, at 42 procent af amerikanerne siger, at deres stressniveauer har skudt op i de sidste fem år. Venstre ubehandlet kan stress føre til alvorlige sygdomme, herunder hjertesygdom, depression, angst og diabetes. Det kan endda fremskynde spredningen af ​​bryst- og æggestokkene, siger forskning. Utamet spænding kan også dukke op som smerter og ondskab, der får os til at føle sig krummende på daglig basis.

Så irriterende som de øjenstrækninger og maveknobene, skal vi være taknemmelige for vores organer til heads-up, siger læger. "Fysiske symptomer, der ledsager stress, er en del af kroppens advarselssystem" bemærker Darshan Mehta, MD, medicinsk direktør for Massachusetts General Hospital's Institute for Mind-Body Medicine i Boston. De knykker dig til at tage bedre vare på dig selv. Fremover, alt hvad du har spekuleret på stress og dit helbred, men var for dårligt at spørge. Hvorfor har stress en fysisk effekt, hvis det er en mental ting?

Glem din tyrant chef; beskylde uldne næsehorn. "Stress aktiverer en psykofysiologisk reaktion? Sindet opfatter en trussel eller en nødsituation, og din krop reagerer," forklarer Michael McKee, ph.d., en psykolog på Cleveland Clinic. Du er formentlig bekendt med kamp-eller-flyvningseffekten: Dit system tømmer stresskemikalierne adrenalin, norepinephrin og cortisol, hvilket får dit hjerte til at køre og blodtryk øges, da ilt går til dine store muskler. I stenalderen ville dette svar frelse os fra fare. I dag får det i grunden vores hjerne til at overreaktere, fortolke mildt stressede situationer (som planlægning af Thanksgiving-middag til 25 personer) som nødlidende nødsituationer. Over tid, konstant cykling til en revved-up tilstand kan forårsage slitage på hjertet, muskler og hjerne.

Forskere fra Carnegie Mellon University opdagede for nylig, hvorfor ofte at få høje niveauer af kortisol til skade. Cortisol hjælper med at slukke for betændelse i kroppen, men langvarig stress gør immunceller ufølsomme overfor hormonets regulatoriske virkning. Som følge heraf går det inflammatoriske respons, som immunsystemet normalt lancerer for at beskytte kroppen, i overdrive. Den overvældende betændelse kan føre til alt fra forkølelsen til i det lange løb hjerteslag, slagtilfælde og autoimmune lidelser. En ny undersøgelse viste, at folk under stort pres på arbejdspladsen havde en 45 procent højere risiko for type 2 diabetes.

Gør begivenheder som en død eller p>

Både akut stress og den daglige art kan gøre skade, svække din immunitet og udløse flare-ups af migræne, irritabel tarmsyndrom og arthritis. "Kronisk aktivering af din stressrespons kan bidrage til sygdom, "siger dr. mehta. En undersøgelse fra Pennsylvania State University opdagede, at folk, der blev ramt af små irritationer, var mere tilbøjelige til at have kroniske helbredstilstande som arthritisinduceret smerte 10 år senere.

En vigtig hjælp til at forvitre livets drama: venner. Forskning viser, at mange af os støder på sociale støtter, når de står over for stor uro. der dramatisk reducerer stress og styrker modstandsdygtigheden. Thing er, lidt besvær har en måde at komme under din hud? Du modtager ikke støtte til irritationen du føler om en lang købmandsliste (undtagen måske fra din mor).

Stress gør min lændesmerte. Min mand får hovedpine. Hvorfor det?

Alle har hans eller hendes svage sundhedsfarve. Tænk på det: Måske får du altid koldt forkølelse, mens din mand sejler gennem vinteren med bare sniffles (men han er banket af mavesyg). "Stress påvirker alle dine systemer" muskuloskeletale, kardiovaskulære, gastrointestinale, åndedrætsorganer alt, "siger McKee." Men nogle systemer er stærkere end andre, og stress producerer de værste symptomer hos de mest sårbare. "

Hvordan går nogle mennesker ud mere end andre?

Det er naturen og

pleje. Vi modellerer vores forældres reaktioner på stress, siger eksperter og har også en genetisk forudsætning for at være reaktive eller rolige. En undersøgelse bestilt af National Institutes of Health viste, at vi arver varierende mængder neuropeptid Y, en angst-reducerende forbindelse frigivet under stress. Kan stress påvirke, hvordan du alder?

Ja (undskyld). Stress har vist sig at påvirke aldring på mobilniveau. Tidsskriftet

Plos One offentliggjorde for nylig to undersøgelser, der viser, at stress kan ødelægge telomerer, caps på enderne af vores kromosomer, som beskytter DNA, som det replikerer. Telomerer (som de fleste af os) bliver kortere med alderen og, som det viser sig, med højt niveau af stress. Som telomeres svindel kan genetisk materiale blive beskadiget, hvilket fører til celledød. I mellemtiden har forskere mistanke om, at høje cortisolniveauer fra kronisk stress bryder sammen proteinerne kollagen og elastin, der er ansvarlige for hudens elasticitet. Vi bringer os et skridt tættere på ligner Abe Lincoln efter borgerkrigen. Det er klart, at vi alle har brug for at klare stress. Da jeg ikke kan deltage i et kloster, hvordan handler jeg?

Motion er vigtig, og ikke kun for endorfinhastigheden: Bare 42 minutters kraftig aktivitet over en tre-dages periode kan reducere stressens påvirkning på telomerlængden, siger forskere ved University of California San Francisco. En afbalanceret kost og tilstrækkelig søvn er også vigtige (gå let på brownies og late night binges af

Orange er den nye sort ). At gå tabt i en hobby er en anden bevist spændings-tamer, så når du spiller Candy Crush eller shoppe på sko, kan du indirekte fortælle din familie, at du gør det for dit helbred. Mind-body teknikker er især gavnlige. En nylig Carnegie Mellon-undersøgelse fandt ud af, at kun tre 25-minutters sessioner af meditation lindrer stress. Tai chi modtager en masse sundheds-buzz? En nylig gennemgang af 40 undersøgelser offentliggjort i tidsskriftet

BMC Complementary and Alternative Medicine pegede på dets stress-sænkende egenskaber. Nogle gange beskrives som meditation i bevægelse, det beroliger nerver med dyb vejrtrækning og forbedrer fleksibiliteten. I sidste ende vil ingenting hjælpe dit stressede selv, hvis du ignorerer dine symptomer. "Det eneste punkt jeg gør til patienter hele tiden er, at kroppen og hjernen ikke er subtile om at fortælle dig, når du er stresset, "Domar siger." Når du får regelmæssig hovedpine, eller du ikke sover godt, skal du stoppe og tænke på dig selv.

Hvad sker der? Du skal ikke bare poppiller og pløje dig. " Næste side : Dette er din krop på stress. [999] Dette er din krop på stress.

Hjerte

I løbet af øjeblikke med høj angst, begrænser stresshormoner arterierne i hjertet og øger hjertefrekvensen, som over tid kan øge din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme.

Fertilitet

Stress kan ændre signaler til hypothalamus, den del af hjernen, der regulerer hormoner, der udløser æggestokke for at frigive æg hver måned. Plus, høje niveauer af stress hormoner påvirker også kroppens vigtigste reproduktive hormon, GnRH.

Hjerne

En konstant strøm af kortisol fra kronisk stress kan beskadige din kortsigtede hukommelse; stress kan faktisk reducere grå materiale.

Næsepåvirkning

Vedvarende spænding kan forårsage sæsonbestemt allergiopblussen, pr. Ny undersøgelse, muligvis fordi det beder om et negativt immunrespons.

Mund

Stresshormoner mobiliserer energi til muskler; om natten kan nogle mennesker frigive det ved at male deres tænder (også bruxisme), hvilket forårsager kæbe smerter og hovedpine.

Tilbage

Adrenalin fra det sympatiske nervesystem giver beskedne muskler for at spænde til forberedelse til handling. Smerter og spasmer i nakke og ryg kan resultere, især hvis de er svage steder for dig.

Din talje

Angst kan skade dit stofskifte ved en ny undersøgelse: Kvinder, der oplevede en eller flere stressende hændelser i de foregående 24 timer, brændte 104 færre kalorier i de syv timer efter at have spist et fedtholdigt måltid end dem, der forblev stressfri.

Mave

Stress sænker GI-kanalens bevægelse og fordøjelsesproces, mens der opstår chancer for inflammation (som kan føre til smerte, gas eller diarré).Forskning viser, at stress kan endda ændre balancen i tarmen bakterier, svækker hele dit immunsystem.

Næste side: 5 Små vaner, der holder dig Zen [pagebreak]

5 Små vaner, der holder dig Zen

Tag den naturskønne rute.

Selvom en smule motion er en stressreduktion, er det en ideel tur i naturen. En japansk undersøgelse fandt et link mellem kemikalier frigivet af træer, kaldet phytoncides og sænket niveauer af stresshormoner.

Sluk for pingingen.

En britisk undersøgelse af kontormedarbejdere fandt, at når de læste og sendte e-mail, spiste deres puls, blodtryk og kortisolniveau. Før du tjekker Gmail igen, spørg dig selv, kan det vente? (Ja, det kan.)

Har et godt græd.

Klik på Huffington Posts 'Good News' sektion og se en soldat genforenes med sin toddler. Kemikalier der opbygges under stress kan frigives gennem tårer.

Se dumt, føl dig bedre.

Et trick til at prøve fra Steve Kravitz, en Nashville fysioterapeut: "Hold dine ører midtvejs ned med to fingre i linje med øregangen. Træk forsigtigt begge i en 45 graders vinkel væk fra hovedet og hold for 60 sekunder. Dette beroliger nerverne, der omgiver centralnervesystemet. "

Få mere magnesium.

Dette vigtige mineral er udarmet hurtigt, når du er under tvivl, og det er en ond cirkel, fordi du føler dig ikke mere følelsesmæssig og reaktiv, siger nutritionist Dana James i New York. Spis mere mørke, grønne grønt (tænk spinat og kale). Eller ned en smoothie med magnesiumrige bananer, kakao og mandelmælk.

Næste side: Placer dig selv Calm [sidebreak]

Placer dig selv rolig

Tre måder at holde din krop mere afslappet og mindre tilbøjelige til at stramme op fra angst:

På din computer

Den ideelle holdning, per Gerard Girasole, MD, og ​​Cara Hartman, medforfattere af 7-Minute Back Pain Solution: Knæ bør være lige med hofter (hvis ikke, brug en fodskammel) og din computerskærm på øjeniveau. Og hold ikke din telefon mellem din skulder og øre, som stammer nakken.

Når du kører

For at minimere overbelastningen skal du holde hjulet i stilling "3 og 9". Trafik i stilstand? Gør denne relaxer fra Health Fitness-bidragsyderen Kristin McGee: Drej til højre og nå din venstre arm til passagersædet. Inhalér og ånder dybt for to vejrtræk, før du vrider til den anden side.

Mens du sover

"Ved at sove på din mave eller krøllet ind i en kugle kan du spænde ryggen, nakke eller rygsøjlen", forsvarer Deborah Carr, PhD, forfatter af bekymret syge: Hvordan stress gør os ondt og hvordan vi hopper tilbage . Træn dig selv til at sove på ryggen; efter et par uger skal det føles mere naturligt.

Efterlad Din Kommentar