Stresshormonet, der bræser med din kost

Skønhed

Stresshormonet, der bræser med din kost

Vi har alle haft de uger, hvor skøre mængder stress giver os beroligende vore ære med sen- nat is binges. Men før din skamspiral over din mangel på selvkontrol er svag viljestyrke ikke den eneste skyld i disse scenarier.

Mød stresshormonet kortisol, som er ansvarlig for din krops "kamp eller flyvning" mekanisme (mere om det senere). Det er blevet kaldt folkesundhedsfjender nummer én for dets forbindelse til hjertesygdom, diabetes, forhøjet blodtryk, hukommelsestab og mere. Og det kan være ansvarlig for vægtforøgelse og også kaste dine spisevaner fra skinnerne. Her er hvordan kortisol kan knuse med din krop - og hvad du kan gøre ved det.

Sådan får du det godt i stress

Kamp eller flyvning: Hvad er kortisol?

Forestil dig dette: Du kører sammen i din bil, og du næsten kommer ind i en ulykke. Som dine dæk screech, aktiverer din krop sin kamp eller flyrespons, forbereder sig på at beskytte dig mod skade. Hypothalamus-regionen i hjernen, der er ansvarlig for udløsningen af ​​dette svar, sender beskeder til binyrerne, der fortæller dem at frigive kortisol og adrenalin. Dette medfører, at leveren slipper sukker ud i blodbanen og øger blodgennemstrømningen til hjertet, hvilket øger hjertefrekvensen, forklarer Jen Landa, MD, cheflærer for BodyLogicMD, en gruppe af læger med speciale i bioidentisk hormonbehandling.

"Når du kommer i en bilulykke, har du brug for en høj mængde sukker i blodbanen, hvis du skal løfte en bil fra din ledsager," siger Landa. "Men problemet er, at mange lever 80 procent 'bilulykke' [mode] hele tiden, og at have et stressrespons i gang bliver kronisk dysfunktionelt. "Dette svar er nyttigt til at håndtere kortfristede kriser, men i dagens kultur, hvor mange mennesker føler sig stressede hele dagen hver dag, kan denne konstante kamp eller flugtsvar stave problemer.

Er kronisk stress ødelagt dine træningsproblemer?

Cortisol vs din talje

Det er ikke bare oplagte daglige stressorer - som din chef gnager dig hele dagen - der hæver dine niveauer. Mangel på søvn, koffein, alkohol og endda at hoppe over et måltid kan alle hæve kortisol, siger Landa. "Din krop ser et hoppet måltid og lavt blodsukker som en lille nødsituation," siger hun.

Undersøgelser viser, at høje cortisolniveauer kan være skyld i spændingen ved at spise, med en studiefinding, at kvinder spiste mere på dage, de blev stresset ud end på dage, de ikke var (især slik). Det skyldes, at sukkerfrigivelsen udløst af forhøjet kortisol ikke kommer ind i cellerne for energi, men i stedet forbliver i blodbanen, siger advokat Jennifer McDaniel, RD, der er specialiseret i vægtbehandling."Dette forstyrrede system øger sultsignaler til hjernen, hvilket fører til en øget appetit for højt kalorieindhold," siger hun.

Hvor dårlig er din mad fra 1 til 10? Prøv denne madkalkulator

Spiseforbrug er kun en måde, hvorpå dette hormon knuser med din vægt. Forhøjede cortisolniveauer forårsager også, at fedt deponeres dybt i maven, hvilket kan føre til fedme eller vægtøgning, siger McDaniel. Dette viscerale fedt eller fedt, der opbevares rundt om organerne, producerer mere kortisol sammenlignet med andre typer af fedtvæv, siger hun, hvilket kunne medvirke til at forklare, hvorfor det er så nemt at gå i vægt, men så svært at tabe det.

6 måder at bekæmpe mod stress Spise

Stress og kortisol behøver ikke at ødelægge din kost. Disse enkle tricks kan hjælpe med at holde dine niveauer i kontrol - og hjælpe dig med at føle dig bedre overalt.

1. Spis anti-inflammatoriske fødevarer.

McDaniel opfordrer sine kunder til at forbruge en række ni portioner frugt og grøntsager og to til tre portioner fedtfisk om ugen, plus fiberrige fødevarer som bønner og nødder (her er hvad 200 kalorier af nødder ligner). "Det vi undgår er også vigtigt," siger hun. Reducer eller spring over pro-inflammatoriske fødevarer som transfedt, alkohol, raffineret eller forarbejdet korn og sukkerrige fødevarer.

Er inflammation skade din sundhed?

2. Når cravings hit, gør noget anderledes.

De fleste trang er en del af en vanecyklus, siger Landa. Heldigvis kan vaner ændres, hvis du ændrer dit respons på stimuli. "Når du er stresset i stedet for at nå frem til en candy bar, nå for en kop afslappende urtete, som vil hjælpe dig og holde din mund og hænder optaget for at undgå unødvendig snacking," siger hun.

3. Meditere.

Der er mange grunde til at få din 'om on'. Men forskere i Thailand fandt, at medicinske elever, der deltog i mindfulness meditation, en praksis med at fokusere på nutiden, havde signifikant lavere kortisolniveauer efter kun fire dage af programmet. Hvis du er ny til øvelsen, er her nogle nemme tricks til at hjælpe dig med at meditere (selvom du er utålmodig).

4. Sæt en barriere mellem mad og en følelse.

Hvis du normalt spiser, når du er stresset, skal du prøve at tage et glas vand, ringe til en ven, komme ud af huset eller lave te i stedet. "En 15-minutters distraktor er normalt i stand til at omdøbe en følelsesmæssig mad binge," siger McDaniel.

5. Kom udenfor.

Adgang til det grønne rum kan betydeligt reducere selvrapporterede stress- og kortisolniveauer, ifølge skotske forskere. Bare en anden grund til at frakoble og tilbringe lidt tid udendørs.

6. Opret plads til dig selv.

Hvis du konstant sætter behov for noget andet (arbejde, venner, familie, du navngiver det) foran dig selv, vil du ikke have nok ressourcer tilbage til at håndtere dit eget stress. I stedet udskærer du lidt tid, det er bare din. "En af de teknikker, jeg personligt bruger, er at strømme ned, mens du spiser og bare spiser," siger McDaniel. "Når jeg gør dette, finder jeg ofte mit sind går til et tak for min mad eller mind-centrerende steder.Denne pause forynger en arbejdende mor til to småbørn med en på vej.

Mere fra Livet ved DailyBurn:

Begynderens Guide til Rensning af Kost

Fødevarer med lavt kalorieindhold, der faktisk udfylder dig

Det 2 sekunders trick til at skære kalorier fra din pizza

Efterlad Din Kommentar