Strategier til at få din energi tilbage

Fitness

Strategier til at få din energi tilbage

Ericka McConnellVis du stadig bundet ud af sengen som du gjorde da du var 22? Hvem gør det ikke! Men det kan være svært at samle alle dine gamle værker midt i dagslammen. "Hovedårsagen til, at jeg ser for energitab hos kvinder, er, at de har for meget at gøre," siger Michael Roizen, administrerende direktør på Cleveland Clinic og grundlægger af youbeauty. com. "Der er en god tur til at passe børn, pleje forældre, arbejde og ikke være opmærksom på dig selv eller få ordentlig søvn."

Nogle gange er der en medicinsk årsag (som en vitaminmangel eller skjoldbruskkirtel) for mangel på energi: Hvis du føler dig dybt træt hele tiden, planlæg en checkup ASAP. Men hvis din træghed kun er et tilfælde af overbelastning, er den gode nyhed, at du selv kan gøre noget ved det. Her deler Dr. Roizen og andre sundhedspersoner strategier til at sætte pep tilbage i dit trin.

Sove mere forsvarligt

Selvom det er sandt, at du selvfølgelig begynder at sove mere let i midten af ​​40'erne? Et resultat af ændringer i hjernens bølger, når du er gammel? Du kan begynde at have problemer med at fange zzzs meget tidligere. " Jeg har patienter, som i alderen 30 sover som 60-årige på grund af stress, "siger Michael Breus, ph.d., forfatter af The Sleep Doctor's Diet Plan . En god nats hvile er afgørende for at vågne op fuldt energi. Nogle enkle trin til at snooze smartere:

Sniff lidt lavendel. I en nylig undersøgelse af kvinder med søvnløshed havde de, der fik lavendel aromaterapi om aftenen, signifikant forbedret søvnkvalitet. Prøv at sætte lavendelolie i en aromaterapi ionizer og snuse duften i 20 minutter før sengetid.

Tag et varmt bad. Sove kommer mest let, når din kerne temperatur falder, forklarer Phyllis Zee, MD, direktør for søvnforstyrrelser centret på Northwestern University. Men hvis dine hænder og fødder er kolde, holder din kerne på varme. At tage et bad opvarmer dine ekstremiteter, så din krop får beskeden til at begynde at afkøle sig selv.

Tabe bluesen. I spektret af naturligt lys har blå bølgelængder den største indvirkning på vores circadianrytme, hvilket nedsætter produktionen af ​​hormonmelatonin, som Breus beskriver som "nøglen, der starter motoren til at sove." Men at undgå blåt lys om natten kan være svært. Dagens energieffektive belysning har tendens til at være blåere end ældre løg; de skærmbilleder, der er almindelige i bærbare computere og tabletter, kan udgive mere end dobbelt så meget blåt lys som ældre modeller. Sluk tech efter aftensmad; svag lys en time før du slår sækken.

Snack smartere

Først og fremmest: "Du vil ikke have energi, hvis du springer over måltider," siger Keri Gans, RD, forfatter af The Small Change Diet ."Det er som at prøve at køre bil uden gas." I løbet af dagen, spis hver fjerde time, vent ikke længere end det, og din krop føles "zapped", siger Gans. Hendes regel for den perfekte snack? Mål for mindre end 200 kalorier, og inkludere en blanding af carbs (til en øjeblikkelig afhentning), fiber (for at fylde dig op) og protein (til vedvarende energi).

Næste side: Hvad virker, hvad gør det ikke [pagebreak]

Hvad virker, hvad der ikke

Koffein. Det giver ikke kun dig et springstart; koffein hjælper faktisk din krop brændstof selv. (I tekniske termer stimulerer det lipolyse? Opdelingen af ​​lagrede fedtstoffer i fedtsyrer, som derefter kan bruges af muskel og andre væv til energi.) Bare overdriv det ikke. Den typiske amerikaner bruger i gennemsnit 200 milligram koffein om dagen, hvoraf det meste er fra kaffe (som indeholder 90 til 110 milligram pr. Kop).

Men for optimal fordel, hold dig ikke mere end 150 milligram dagligt ?? og skære dig af med 2 p. m. For at undgå at holde dig vågen om natten, siger Breus.

Kosttilskud. De fleste kosttilskud, der markedsføres som energiforstærkere, som f.eks. Yerba mate og bitter orange, er "dybest set koffeinlignende stimulanser", siger Dr. Roizen. Du får den samme effekt fra en kop kaffe, tilføjer han, hvilket er en sikrere vej at gå, fordi nogle kosttilskud kan have farlige bivirkninger (altid konsultere din doc før du tager dem).

Går udenfor. Cubicle dwellers, noter: Der er faktisk en sammenhæng mellem at være udendørs og føle sig mere energisk. I en canadisk undersøgelse viste deltagerne en 15-minutters træklinje mere vitalitet end dem, der førte på en indendørs gåtur af samme længde. "Når du kommer ud, hjælper det friske ilt, der kommer ind i dit blod fra at trække vejret, åben luft genoplade dig ", siger Muhammad Amer, MD, assistent professor i medicin hos Johns Hopkins Internal Medicine p>

Musik. Det er sikkert at lytte til musik forbedrer din træning, men det kan også give et løft, når du sidder ved dit skrivebord. "Hvad er fascinerende om musik er, at det kan være meget effektivt at berolige nogen ned, men det kan også strømme dem, når de føler sig dumme, "siger Suzanne Hanser, formand for musikterapiafdelingen ved Berklee College of Music i Boston. Der er ikke noget nøjagtigt spor eller endda tempo? Nogle mennesker er endda energized af mild musik. Nøglen er at oprette en spilleliste, der får dig til at føle sig op. Hanser tilføjer: "Det hjælper helt med at flytte med musikken, selvom det bare ryster på dine skuldre og tapper tæerne."

B12 skud. Celebs fra Madonna til Charlize Theron har angiveligt brugt vitamin B12-injektioner til øget vitalitet. Men skuddet hjælper kun, hvis du er mangelfuld i B12 (spørg din doc for at kontrollere dine niveauer) eller hvis din krop ikke er i stand til at absorbere det ?? hvilket er sjældent for mennesker under 60, siger Dr. Roizen.

Vand. En nylig undersøgelse i Journal of Nutrition viste, at kvinder, der lider af dehydrering, følte sig trætte, ufokuserede og ulykkelige. (Et tegn på dehydrering: Urin, der er mørkere end lysegul eller klar.) Sørg for at nippe med rigeligt med vand eller andre drikkevarer for at være opmærksom.

Efterlad Din Kommentar