Lige Tal om Moldy Brød, Solbrændinger og Fish-Oil Burps

Fitness

Lige Tal om Moldy Brød, Solbrændinger og Fish-Oil Burps

Q: Hvis en skive brød har Skimmelsvamp på det, er det sikkert at spise en anden skive fra samme brød?

A: Bedst til at smide brød og begynde frisk. Brød er meget porøst, så muld kan sprede sig hurtigt og nemt, især i økologiske produkter, der ikke indeholder konserveringsmidler. Desuden kan skimmel, der har rødder, trives under overfladen, selv efter at du har skrabet det af. Det samme gælder for kød, syltetøj og frugt eller grøntsager? Når du ser skimmelsvamp, er det tid til at pitche dem. (Inp>

For at undgå skimmel, opbevar mad på et køligt, tørt sted eller i køleskabet. Kontroller også udløbsdatoerne og spis eventuelle rester i løbet af tre eller fire dage.

Q: Hvor risikabelt er kun en besøg i en garvning salon?

A: For risikabelt at forstyrre. Hudkræft er stigende hos kvinder under 50? Den dødeligste type melanom er op 50% siden 1980 ?? og brugen af ​​garvning senge er delvis skylden. Mens de fleste undersøgelser har undersøgt mennesker, der brænder regelmæssigt, viser nogle undersøgelser, at en enkelt session gør dig to og en halv gange mere tilbøjelig til at få pladeceller hudkræft og en og en halv gang mere sandsynligt at få basalcellehudkræft, de to mest almindelige former for sygdommen, og ifølge National Cancer Institute er kvinder, der bruger solseng mere end en gang om måneden, 55% mere tilbøjelige til at udvikle hudkræft. vil ikke få en gylden glød eller holde din solbrænding med bare en enkelt session, du skal gå flere gange.

Går til en basbrun før en tropisk ferie kan sounde d rimelig, men den beskyttelse, der giver dig, svarer til at bruge en SPF på 3. Ikke værd. I stedet opnå en faux glød den sikre måde: Selvforstærkende produkter og kosmetiske sprøjtepistoler er mere stødsikker end nogensinde ?? og uden risiko. Sørg også for at planlægge regelmæssig hudkontrol med din hudlæge, især hvis du har besøgt en solbadning (eller har en historie med at bade under virkelige stråler). Hun vil kunne spionere en skiftende muldvarp, før det bliver et større problem.

Q: Jeg tager fiskeoliepiller til omega-3'erne. Hvordan kan jeg undgå fishy burps?

A: Uklar ildelugtende belches er desværre en fælles irritation for mange mennesker, som popfiskoliepiller. Her er et par løsninger.

Prøv et andet mærke. Billige piller er lavet med billig olie og kan ikke komme fra anerkendte producenter. Hvad mere er, er de ikke kun mere tilbøjelige til at forårsage ildelugtende burps, men også kunne indeholde tvivlsomme niveauer af toksiner som kviksølv.

Kontroller etiketten. Pillen skal være "farmaceutisk kvalitet", hvilket betyder, at olien er taget fra sund fisk opdrættet i rent vand og er blevet behandlet i en højkvalitets facilitet.

Tag pillen med mad og spis langsomt for at undgå at sluge luft, hvilket forårsager burps.

Frys dine piller. De går ned langsommere i maven, hvilket betyder mindre gas og belching. Bemærk: Nogle producenter rådgiver imod dette, fordi pillerne kan miste nogle af deres sunde kvaliteter, hvis de er frosne. Dette er ikke sandt for alle sorter, så sørg for at læse etiketten og fryse i overensstemmelse hermed.

Du kan også få din omega-3-fix ved at spise mere laks eller tun eller fra hørfrøoliepiller (eller smug i nogle hørfrøpulver, som har en behagelig nøddige smag ved at drysse den på yoghurt). Fælles fødevarer som appelsinjuice og æg er nu beriget med omega-3'er. Bonus: Din krop kan absorbere næringsstoffer bedre, når de kommer direkte fra mad.


Roshini Rajapaksa, MD, er en professor i medicin på NYU Medical Center.
ILLUSTRATION: DIANE BIGDA

Efterlad Din Kommentar