Stop med at bruge antibiotika i sunde dyr, siger verdenssundhedsorganisationen

Mad

Stop med at bruge antibiotika i sunde dyr, siger verdenssundhedsorganisationen

Denne artikel blev oprindeligt vist på Time. com.

Omkring 80% af verdensomspændende antibiotika anvendes til dyr, hvilket sundhedseksperter siger bidrager til det voksende problem med antibiotikaresistens, hvor fælles infektioner ikke længere svarer til de lægemidler, der anvendes til behandling af dem. Nu har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) udgivet nye anbefalinger for antibiotikabehandling hos dyr, der har en stærk holdning, at brugen af ​​medicinske vigtige antibiotika skal indkaldes væsentligt, og at anvendelsen af ​​antibiotika til vækstfremme helt og holdent bør forbydes.

WHO anbefaler også, at sunde dyr kun modtager antibiotika for at forhindre sygdom, hvis en sygdom allerede er diagnosticeret i dyrets flok eller besætning. Når dyrlæger behandler dyr, siger WHO, at de kun bør anvende mediationer, der har mindst betydning for menneskers sundhed (agenturet giver en liste).

Antibiotika, der anvendes til dyr, er enten identiske eller meget ligner antibiotika, der anvendes til mennesker, og derfor bidrager de til stigningen i infektioner blandt mennesker, der ikke reagerer på stofferne. WHO siger, at potentielle konsekvenser af fuldstændig begrænsning af antibiotika til vækstfremme "synes at være forholdsvis små eller ikke-eksisterende. "

Læs mere: Det har været et år siden verden tog på superbugs. Her er hvad der er ændret

Uanset om lande vil følge de nye anbefalinger, er det stadig at se. "Lande vil følge disse retningslinjer, hvis de er tilstrækkeligt imponerede over, hvor hurtigt denne krise er, og hvis de har et godt lederskab", siger Dr. David Wallinga, en højtstående sundhedsofficer ved Naturressourceforsvarsrådet (NRDC).

Wallinga, der tjente på WHOs udviklingsgruppe for udviklingslinjer, kalder anbefalingerne "fantastisk" og tilføjer, at nogle lande allerede følger disse bedste praksis. "Jeg tror [retningslinjerne] kan fungere, fordi det har fungeret," siger han. "Vi har flere eksempler på lande, der har gennemført disse trin nøjagtigt og har set bemærkelsesværdige fald i deres overordnede brug af medicinalt vigtige antibiotika på blot et par år. "

Nederlandene har for eksempel reduceret antibiotikabrug hos dyr med næsten 60%, og Namibia bruger ikke længere antibiotika i sin oksekødsproduktion. I 2006 forbød Den Europæiske Union brugen af ​​antibiotika hos dyr til vækstfremme. USA begrænsede kun officielt anvendelsen af ​​antibiotika til vækstfremme i 2017.

Læs mere: Hvorfor bakterier er mere truende end nogensinde

Forbrugerstøtte til mere dårlige antibiotikabrug har også medført store ændringer i industriens adfærd . Både McDonalds og Tyson bruger ikke længere antibiotika, som er vigtige for humanmedicin.

Stadig skal eksperter mere gøres på tværs af landbruget, medicin og stofudvikling for at komme foran problemet. I USA modtager mindst to millioner mennesker infektioner, der er resistente mod infektioner, og mindst 23.000 mennesker vil dø af dem hvert år.

"En mangel på effektive antibiotika er lige så alvorlig en sikkerhedstrussel som et pludseligt og dødeligt sygdomsudbrud", siger Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektøren for WHO, i en redegørelse om den nye rapport. "En stærk og vedvarende indsats på tværs af alle sektorer er afgørende, hvis vi skal vende strømmen af ​​antimikrobielle resistens tilbage og holde verden sikker. ”

Efterlad Din Kommentar