Opholder sig slank gennem livet kan hjælpe dig med at leve længere

Skønhed

Opholder sig slank gennem livet kan hjælpe dig med at leve længere

Af Steven Reinberg

HealthDay Reporter

TORSDAG, 5. maj 2016 (HealthDay News) -Keeping trim i hele dit liv kan hjælpe dig med at leve længere, mens du er overvægtig, kan gøre det modsatte, viser to nye undersøgelser.

I den første undersøgelse fandt amerikanske forskere, at slanke mennesker havde den laveste risiko for at dø over en 15-årig periode, 12% for kvinder og 20% ​​for mænd. I mellemtiden havde overvægtige mænd og kvinder den højeste risiko-20% for kvinder og 24% for mænd.

"Folk, der opretholder den skæmmeste kropsform, har den laveste risiko for at dø for tidligt," sagde ledende forsker Dr. Mingyang Song, en forsker i afdelingen for ernæring og epidemiologi ved Harvard T. H. Chan Folkeskolehovedskolen i Boston.

Vægtledelsen skal begynde tidligt og sidste i livet, sagde Song. "Når du når middelalderen, er det svært at tabe sig," sagde han. "Fedme bør forebygges ved at styre vægt i barndommen og ungdommen."

Forebyggelse af fedme kan også forhindre dets konsekvenser, som omfatter diabetes og hjertesygdom, sagde Song, selvom undersøgelsen ikke viste sig at være årsag og virkning mellem vægt og levetid.

Til undersøgelsen indsamlede sang og kolleger amerikanske data om mere end 80.000 kvinder, der deltog i sygeplejerskeundersøgelsen og mere end 36.000 mænd, der var indskrevet i sundhedsprofessionals opfølgningsundersøgelse.

Deltagerne blev bedt om at huske deres kropsform i alderen 5, 10, 20, 30 og 40. De gav også deres vægt ved 50. De blev fulgt fra 60 år i gennemsnit 15 til 16 år. Derudover udfyldte deltagerne spørgeskemaer om livsstil og sundhed hvert andet år og på kost hvert fjerde år.

I en anden undersøgelse i samme tidsskrift konstaterede internationale forskere, at vægten over tid var forbundet med højere risici ved for tidlig død.

I deres analyse af 230 tidligere offentliggjorte undersøgelser, der omfattede mere end 30 millioner mennesker og næsten 4 millioner dødsfald, fandt de ud af, at blandt de mennesker, der aldrig røget, levede den skæbne den længste.

"Et BMI-legemeindeks i området fra 20 til 23 kan være optimalt til at reducere for tidlig dødelighed i voksenalderen," sagde ledforsker Dagfinn Aune fra instituttet for epidemiologi og biostatistik ved Folkesundhedsskolen i Imperial College London, England.

BMI er et vægtmål, der tager højde for forholdet mellem højde og vægt. Et BMI på 18,5 til 24,9 betragtes som normalt, mens en BMI på 25 til 29,9 betragtes som overvægtig. Et BMI på 30 eller højere anses for overvægtigt.

"Resultaterne viser betydningen af ​​rygning og sundhedsmæssige forhold i påvirkning af sammenhængen mellem BMI og dødelighed og forstærker bekymringer over de uønskede virkninger af overskydende vægt," sagde Aune.

Rapporten blev offentliggjort den 5. maj i BMJ .

"Vægtstyring i hele livet er vigtigt, især i middelalderen," sagde Dr. Sarah Wild, en professor i epidemiologi med Center for Befolkning Sundhedsvidenskab ved Edinburgh Universitet i Skotland.

"Der har også været noget argument om, at fitness betyder noget, mens fedme betyder mindre," sagde dr. David Katz, direktør for Yale University Prevention Research Center i New Haven, Conn.

Disse nye undersøgelser viser imidlertid, at "at være magert og opholder sig på den måde, giver sundhedsfordelene længe mistænkt," sagde han.

Mere information

Besøg de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse for mere om fedme.

Efterlad Din Kommentar