Stå op for din sundhed

Mind & body

Stå op for din sundhed

Sarah Kehoe

Sæder du? Perfekt. Tag et øjeblik til at tjekke ind med din krop. Er din bageste slags følelsesløshed? Er ryglændene i dine lår føles udslettet? Er din nederste del alle knust? Dette er din krop, der græder for hjælp! Virkelig.

En bølge af ny forskning tyder på, at hele dagen er aktivt skadet dit helbred. Ved at tvinge en krop, der er designet til bevægelse for at holde en knusende ubevægelig stilling, sidder stammer musklerne, sænker dit stofskifte, øger risikoen for hjertesygdomme og forkorter endda din levetid. "Siddende er en sundhedsfare i rækkefølge af rygning", siger Marc Hamilton, PhD, en mikrobiolog ved Pennington Biomedical Research Center.

Jeg var en gang som dig: Jeg sad 10-11 timer om dagen. Og så i 2008 forskede jeg en artikel om nyindrettede stole og lærte, at få af designerne rent faktisk sad på stole på grund af de dårlige virkninger på deres helbred. Træt af den glummede følelse, jeg kom på mit skrivebord, jeg skubbede min stol til siden og prøvede et stående skrivebord. I løbet af de næste seks måneder rider jeg langsomt mit hjem af stole. Jeg kunne ikke tro, hvordan min krop reagerede. Min rygsmerter forsvandt sammen med min dårlige kropsholdning. Og 15 pund faldt næsten af ​​min ramme. Har du brug for flere incitamenter? Her er hvorfor over-sitting skal? Og kan? Stoppes.

Siddende gør dig fedt

Når du parkerer din røv i en stol, kommer dit stofskifte til en skørhed. Det er alt sammen på grund af et enzym kaldet lipoprotein lipase, som befinder sig i blodkarrene i dine muskler. "Lipoprotein lipase fanger fedt i blodet og forbrænder det," siger Hamilton. Når du står, frigør de posturale muskler, der understøtter din vægt, hovedsagelig i dine ben, enzymet, der går i arbejde, der brænder fedt. Men når du sidder stille og ikke skifter hver 30 til 90 sekunder, som kroppen gør naturligt, "holder fedtet i arterierne og kan opbevares i fedtvæv, også kendt som kropsfedt", forklarer Hamilton.

En typisk siddedag sænker lipoproteinlipaseaktiviteten med 90 til 95% (hos dyr), hvorfor når Hamilton tager blodprøver af sine mennesker mens de sidder og spiser, plasmaet er helt klart? er hvid og klumpet, fyldt med fedt, tegn på en træg metabolisme.

Endnu værre siger eksperter, at 60 til 90 minutter daglig motion måske ikke modvirker virkningerne af at sidde hele dagen. Faktisk siger Hamilton, at de biokemiske reaktioner, der sænkes ved at sidde, er helt forskellige fra dem, der aktiveres af din daglige træning. Den største forskel mellem tynde og fede mennesker er ikke, hvor meget de spiser eller træner, men hvor meget de sidder, ifølge James Levine, MD, en fedmeforsker ved Mayo Clinic.

I et nu berømt 2005-studie placerede Dr. Levine mildt overvægtige og lette deltagere med lignende, ret sunde kostvaner i sensorerede "magiske" undertøj, der registrerede deres kropsposition hvert halve sekund. De tynde mennesker tilbragte en hel del 120 færre minutter hver dag, og de overvægtige personer ville have brændt i gennemsnit 350 kalorier, hvis de havde engageret sig i så mange ikke-øvelsesrelaterede aktiviteter (f.eks. Hjemme beskeden: Siddende kan have lige så stor effekt på din vægt end at spise eller motion, alt sammen fordi vores metabolismemotor er drevet af konstante små bevægelser.

Næste side: Siddende messer med ryggen

Sarah Kehoe

Siddende messer med ryggen

Din kraftige mave-, bækken- og benmuskler udviklet sig til at gøre arbejdet med at støtte din 100 plus pund af organer og knogler. "Men når du sidder, placerer du mest af din vægt direkte på rygsøjlen og bækkenet i stedet", forklarer Andrew Hecht, MD, co-chef for spinaloperation ved Mount Sinai Medical Center. Du tvinger også den naturlige S-kurve af din ryg i en C-form, som ikke er stærk nok til at tage trykket. "Forestil dig at lægge en tung vægt oven på bogstavet S eller C", siger Galen Cranz, Ph.d., forfatter af formanden: Rethinking Culture, Body & Design. "Hvilket vil kollapse lettere?"

Siddende forkorter dit liv

Hvordan er dette for en sag mod at være på din bum? En langsigtet undersøgelse offentliggjort i

American Journal of Epidemiology i 2010 fulgte næsten 70.000 sunde kvinder og deres daglige vaner i 14 år. Efter at have justeret for risikofaktorer, herunder kropsmasseindeks og rygning, fandt forskerne, at kvinder, der tilbragte seks timer om dagen, havde en 37% øget risiko for at dø i forhold til dem, der tilbragte mindre end tre timer om dagen. Dødeligheden fra hjerte-kar-sygdomme var også 2,7 gange højere hos kvinder, der sad seks eller flere timer om dagen, uanset hvor meget de udnyttede eller vejede. Ja, siddende lægger bogstaveligt talt.

Efterlad Din Kommentar