Restaurant mad kan være mindre sund end hurtig mad

Stil

Restaurant mad kan være mindre sund end hurtig mad

Hvis du forstyrrer fastfood, men nyder restauranter, tror du måske, du laver din krop en tjeneste . Men ny forskning, der offentliggøres i European Journal of Clinical Nutrition antyder, at på mange måder spiser man endnu værre end at køre igennem.

"Folk fokuserer primært på fastfood og ønsker at slå dette dyr til døden," fortæller forfatter Ruopeng An, assisterende professor i instituttet for kinesiologi og samfunds sundhed ved University of Illinois i Urbana-Champaign. Som følge heraf er næringsmæssige detaljer for restauranter uden for kæden ikke lige så store af et forskningsområde.

Så En brugt kostbar tilbagekaldelse fra National Health and Nutrition Examination Survey fra 2003-2010 for at analysere, hvad folk spiste og hvor. I datasættet gav næsten 19.000 voksne selvrapporter om alt de spiste i to dage.

Denne undersøgelse - og mange andre før det - fandt ud af at spise i fastfood restauranter og fuldservice restauranter er værre for dig end at spise hjemme. Begge typer virksomheder var forbundet med en daglig stigning i kalorier, fedt, mættet fedt og natrium. Spise på fastfood restauranter var forbundet med en ekstra 190 kalorier om dagen, mens spise på fuld service restauranter var forbundet med en ekstra 187 kalorier om dagen. Fedt blev pakket på omkring den samme daglige sats: en ekstra 10 eller så gram.

Men i et interessant twist tilføjede spisning på fuldservice restauranter endnu mere natrium og kolesterol end fastfood gjorde. Restauranter var forbundet med en ekstra 58 mg kolesterol hver dag, mens man spiser fastfood kun tilføjet en ekstra 10 mg. Og mens fastfood tilsatte 297 mg natrium til en persons daglige indtag, skød restauranterne yderligere 412 mg.

Undersøgelsen viste også, at takeout kunne være bedre for dig end at spise i. Når en sammenlignet praksis med at spise restaurant mad hjemme - som i takeout eller levering - at spise restaurant mad på stedet, fandt han en stigning i kalorier , fedt, mættet fedt, kolesterol og natrium til spisning. Folk spiste yderligere 200 daglige kalorier, da de spiste i en restaurant, men den stigning var kun 121 kalorier, da de spiste restaurantmaden hjemme. (Ernæringsmæssigt gjorde det ikke nogen forskel, hvor fastfood blev spist.)

Hvorfor? Når folk spiser ud på restauranter, "de har mere tid, det er mere afslappende, det er mere som en social begivenhed, så de er mindre forsigtige med at overeating", forklares. Men også en god nyhed til restaurant-philes: at spise i restauranter sammenlignet med at spise fastfood var forbundet med en stigning i omega-3s, vitamin B6, vitamin E, magnesium, kalium og zink samt en reduktion i sukker."Fra dette perspektiv er forbruget i fuldservice restauranter ikke alt dårligt," sagde han.

Han sagde, at han håber resultaterne vil tilskynde flere mennesker til at lave mad, men han er realistisk - vi vil ikke stoppe med at gå til restauranter. "Du er ikke forpligtet til at spise hele portionen tjent til dig," mindede han restaurant-goers. "Du kan altid bringe noget af fødevaren hjem til i morgen. "

Denne artikel blev oprindeligt vist på Time. com.

Efterlad Din Kommentar