Læg ned spatelen! Madlavning hjemme kan ikke være sundere

Skønhed

Læg ned spatelen! Madlavning hjemme kan ikke være sundere

Vi har hørt det igen og igen: Madlavning derhjemme er det sundere valg. Højre? Faktisk kan det være ret forkert. Nylig forskning ud af Storbritannien tyder på, at det nogle gange ikke kan være tilfældet. Så afhængigt af hvilken kokbog du bruger, kan det være tid til at hylde det i et stykke tid. Her er hvorfor.

Hvad er Deal? - Se disse kalorier

Foto: Nicole Abalde

  • 56 Helse Blåbær Opskrifter til Prøv denne Weekend
  • Din 80s Træningsliste
  • Voksende Mave? Svaret er ikke nødvendigvis en snack

Uanset om det er fra et magasin, regeringen eller en bedstemor, vil råd om forbedring af sunde spisevaner normalt pege på hjemmekøkken som svaret. At spise hjemmefra har været forbundet med kostvaner, der er højere i kalorier og lavere i mikronæringsstoffer, såsom jern, calcium og vitamin C.

Findinger fra nyere undersøgelser foreslår dog, at madlavning derhjemme ikke altid er den bedste mulighed. En gruppe af britiske forskere sammenlignede næringsprofilerne for "hjemmelavede" måltider skabt af berømthed kokke til dem af tilberedte måltider solgt i lokale supermarkeder. Undersøgelsen sammenlignede 100 supermarked måltider med 100 vigtigste måltid opskrifter (med varer fra to eller flere fødevaregrupper) skabt af UK-baserede tv kokke. De tilberedte måltider blev tilfældigt valgt forretningsmærker fra de tre største dagligvarekæder i Storbritannien. Varerne skulle være hovedretter, kom i beholdere, der bruges til både opvarmning og servering, og være klar til at spise i femten minutter eller mindre. (Tænk mikrovågbare tv-middage.)

De 100 kokkenoprettede opskrifter kom fra Amazon UKs december-liste over de fem bedste sælgende kogebøger med en tv-serie-binding på omslaget, indeholdt en enkelt kokk og omfattede hovedretter opskrifter . De fem heldige bøger? "Jamie Oliver", "Kitchen" af Nigella Lawson og "River Cottage Everyday" af Hugh Fearnley- Whittingstall. Forskerne udarbejdede et tilfældigt udvalg af madopskrifter fra disse kokebøger til undersøgelsen. Både tv-middagen og kockopskrifterne skulle betragtes som hovedret. På baggrund af næringsindholdet (total kalorier, protein, kulhydrater, sukker, natrium, fedt, mættet fedt og fiber) af opskrifterne og måltiderne forsøgte forskerne at svare på et simpelt spørgsmål: Er en type måltid eller den anden sundere? De brugte Verdenssundhedsorganisationens (WHO) diætretningslinjer og retningslinjerne for britisk fødevarestandard (FSA) som næringsstandarder til sammenligning. (WHO's retningslinjer ligner USDA's retningslinjer, begge har til formål at fremme sundhed og mindske risikoen for kronisk sygdom.) Selv om de to sæt retningslinjer adskiller sig lidt, giver begge sammenbruddet af kalorieindhold, der skal komme fra fedt, protein og kulhydrater. De sætter også daglige grænser for salt, kolesterol og mættet fedt, selvom det er vigtigt at huske nogle sunde kostvaner kan variere fra disse anbefalinger. Resultaterne var temmelig overraskende. Ikke et enkelt klar måltid eller opskrift opfyldte alle WHO's retningslinjer. Og de kokkenoprettede opskrifter syntes at være mindre sunde end de købte måltider: De var typisk højere i kalorier og lavere i fiber. I natrium gik kokkens måltider dog lidt bedre end færdige måltider, der opfyldte FSA-retningslinjen på mindre end 0. 6 gram natrium pr. 100 gram mad. Nu er det værd at huske - som forskerne nævner i slutningen af ​​deres rapport - at disse WHO-standarder er baseret på gennemsnitlige indtag over tid snarere end inp>

Det er ikke den eneste undersøgelse at rapportere disse resultater: En anden gruppe af forskere fandt 87 procent af opskrifter fra populære britiske kokke ikke måle op til FSA retningslinjer.

Hvorfor det betyder - En opskrift på katastrofe?

Nogle forskere hævder at kokkens kendskab kan have stor indflydelse på publikums fødevarevalg og kunne bidrage til Storbritanniens fedmeepidemi. Hvis det er rigtigt, er det sikkert muligt, at det samme kunne være sandt i andre lande, herunder de amerikanske skyhøje fedme satser

- 26. 1 procent af voksne i England og 35,7 procent af de voksne i USA - præsenterer et stort udfordring for folkesundheden. Fedme øger risikoen for alle mulige kroniske sygdomme, herunder hjertesygdomme og diabetes. Og at spise mere energidrevne fødevarer som fastfood og måltider i restauranten har været forbundet med højere kropsfedt, hvilket også kan føre til lignende problemer.

Så er fryseanlægget eller restauranten den eneste mulighed, der er tilbage til middag? Ingen måde. Tag disse undersøgelsesresultater med et saltkorn (men se disse natriumgrænser!) Og kast ikke kogebøgerne endnu. Mens nogle undersøgelser viser opskrifter fra top-tv-kokke, kan det læne sig mod usundt, gælder dette ikke for alle opskrifter og kogebøger. Og bare fordi færdige måltider ser ud til at være sundere betyder det i nogle henseender ikke, at de er næringsstjerner .

Vitaminer, mineraler og tilsætningsstoffer blev ikke overvejet i undersøgelsens evaluering, så det viste ernæringsbillede ikke så fuldstændigt. Og at gå ud til middag hver aften er sandsynligvis ikke svaret: Anden forskning har forbundet med at spise hjemmefra med højere kalorieindhold og fedtindtag og lavere mikronæringsforbrug. The Takeaway - Conscious Cooking Lad dig ikke narre: Forberedte måltider er ikke altid sundere end hvad du må lave mad hjemme. Men den omgivende forskning bringer lys til et vigtigt punkt. Madlavning derhjemme

kan

bewartere , men det er ikke automatisk det. Hold øje med portionsstørrelse og ingredienser - ikke på Food Network. Og glem ikke at kigge på Greatist'ssunde opskriftssamling

! Greatist er den hurtigst voksende fitness, sundhed og lykke opstart. Tjek flere tips, ekspertudtalelse og sjove tider på Greatist. com.

Efterlad Din Kommentar