Mad som medicin: vilde svampe i din supermarked

Fitness

Mad som medicin: vilde svampe i din supermarked

Jeg må indrømme, at mit job som en naturmedicinsk forfatter kommer med nogle smukke, kølige frynsegoder. Lige den anden dag fik jeg en karton fuld af gourmet svampe fra et japansk selskab, der nu dyrker tre vilde champignon sorter på sin nye, fuldt organiske facilitet i San Marcos, Californien.

Svampen omfattede maitake, konge trompet, brun bøg og hvid bøg. De ankom, friske og faste, i cellofan, portionsstørrelsespakker, fra Hokto Kinoko, en leverandør, der sælger direkte til Whole Foods og andre købmandsforretninger.

Jeg brugte forsendelsen til at sammenkoge en champignon entree, der wowed min mand og søn. Lidt vidste de, at de var chowing ned på et måltid, der var læst med kræftbekæmpelse, kolesterol- og glucosesænkende, immunforstærkende og antiplaque egenskaber. Her er en oversigt over hver sort vi testede.

Maitake ( Grifola frondosa )

Denne champignon har en rig jordartsmag og en delikat tekstur; dens dejlige sauteed eller stir-fried. Medicinske forskere har undersøgt sine fordele siden mindst 1960'erne, og herbalister ved jeg, at det anbefales at styrke immunforsvaret, især som et supplement taget under kolde og influenzasæson.

Min go-to herbalist, forfatter og amerikanske herbalistgildemedlem David Winston fra Broadway, New Jersey, siger i sin bog, Herbal Therapy and Supplements: En videnskabelig og traditionel tilgang rørstudier er overbevisende nok til regelmæssigt at anbefale at spise aftensmad som en del af en behandlingsplan for højt kolesteroltal, højt blodtryk, insulinresistens og endda hepatitis B. (Placebo-kontrollerede undersøgelser hos mennesker er endnu ikke udført.)

A 4-ounce, 30-calorie servering pakker en kæmpe 1, 250 IE af vitamin D (som du nok ikke får nok af), og lidt fiber, plus det er en god kilde til niacin. Nu da jeg ved, kan jeg finde maitake på et marked nær mig ?? og fordi det ikke længere koster en kongers løsesum? Jeg skal kaste det i min indkøbskurv et par gange om ugen.

King trompet (Pleurotus eryngii)

Denne større svampe med en kødfarvet hvide stamme og beige kasket var også i min prøvepakke. En art østers champignon, kendt i Japan som eringi, det gjorde en lækker tilsætning til sauten, jeg stegte op. Ligesom andre svampe er den fyldt med antioxidanter og er utrolig lavt i kalorier (20 pr. 4 ounce).

Hvide og brune bøgsvampe ( Hypsizygus marmoreus )

Disse søde små 'shrooms kommer samlet sammen, men kan let adskilles for at kaste i panden. Flavourwise, de har den typiske champignon smag, og jeg elsker øjet appel af de små små hætter.

En japansk undersøgelse foretaget sidste år konkluderede, at mus fodret med maitake, konge trompet eller bøg svampe havde lavere niveauer af aterosklerose, den inflammatoriske proces, der forårsager plaque aflejringer at opbygge i arterier, end mus fodret regelmæssige kostvaner.Svampedietterne sænkede triglyceridniveauerne i museet, blodfedtet, der bidrager til atherosklerose (eller hvad min mormor kaldte â € œhærdning af arterierne "). Af de tre testede svampe gav den lille bøg svampe den stærkeste arterie beskyttelse.

Et tip til længere levetid: Sub-svampe til kød

Jeg har altid nydt at spise svampe, herunder mere eksotiske men velkendte sorter som crimini, portobello og shiitake (som alle har lignende fordele for vilde svampe) især elsker, hvordan de tilføjer en kødagtig tekstur og smag, der lader dig reducere mængden af ​​animalsk protein, du normalt kaster i en stekende eller saute. Nu gør en ny undersøgelse det endnu mere overbevisende grund til at lave mad med disse grøntsager.

Du har måske set overskrifter i sidste uge om undersøgelsen foretaget af National Cancer Institute, som undersøgte livsstilsspørgeskemaer indsendt af 500.000 mennesker, der blev sporet i 10 år. Forskerne konkluderede, at folk, der spiste Det mest røde og forarbejdede kød havde højere dødsfrekvenser fra kræft og hjertesygdom end folk, der spiste mindre rødt kød.

Bevæbnet med den nyhed, jeg laver svampe mere af en hovedbestanddel fra nu af og starter med nogle af disse lækre opskrifter. Og da det varmes op udenfor, vil jeg eksperimentere med dem på grillen? Konge trompet kababs, nogen?

Efterlad Din Kommentar