Almindelige hukommelsesproblemer

Fitness

Almindelige hukommelsesproblemer

James Archer / Anatomy BlueSo du holder fejlplacerende dine nøgler og går ind i stuen uden at huske hvorfor. Det betyder ikke, at du har tidlige Alzheimer's: "Normale hukommelsesproblemer 锟 斤 拷 som at være lidt glemsom 锟 斤 拷 starte så tidligt som 27 år," siger Majid Fotuhi, MD, formand for Neurology Institute for Brain Health and Fitness i Baltimore og forfatter af The Memory Cure .

Heldigvis er din hukommelse som en muskel, Dr. Fotuhi siger, at du kan udøve det og forbedre det i enhver alder. Her er nogle kloge træk for at hjælpe dig med at gøre netop det.

Problem nr. 1: Stress

Den lave nedgang: "I vores hurtige, kablede verden lever mange af os vores liv i kronisk stress", siger Gary Small, MD, direktør for UCLA Longevity Center og forfatter af Alzheimers forebyggelsesprogram . Det betyder, at vi hele tiden bader vores hjerner i stresshormoner som cortisol. Resultatet? Undersøgelser foretaget hos mus viser, at kronisk forhøjet stresshormoniveauer krymper hippocampus, så du er mindre tilbøjelig til at danne nye minder.

Du får et lignende resultat, hvis du kæmper med depression. "Nogle studier tyder på, at deprimeret inp>

The Rx: Desværre er der ingen måde at slippe af med stress helt. Men i det mindste kan du forsøg på at holde dine angstniveauer på et minimum. Dr. Smalls nummer et-taktik? Meditation. En nylig Harvard-undersøgelse viste, at deltagere, der mediterede i ca. 30 minutter om dagen i otte uger, øgede deres hippocampus størrelse. "Meditation brænder også fronten områder af hjernen, der er forbundet med opmærksomhed, "siger Dr. Small. Det betyder, at du vil være mindre tilbøjelige til at fokusere på at føle sig stresset eller nede og mere i stand til at koncentrere sig om de opgaver, der er til stede, så du kan faktisk huske hvad der skal på.

Her er en super nem måde at starte på: Kom godt i gang og begynd at trække vejret langsomt og dybt. Udvid dit ribbe bur, når du indånder, føler din mave stige med hver indtagelse af åndedræt. Hold dig afslappet og fokus på hver indånding ind og ud Start med tre minutter og arbejde op til 30.

Hvis y Du har mistanke om, at du er deprimeret? Du har vedvarende triste, ængstelige eller "tomme" følelser, der varer mere end et par uger, og andre symptomer som træthed, irritabilitet og tab af interesse i hobbyer? få en henvisning til en god psykolog eller psykiater, der kan yde rådgivning og muligvis medicin.

Næste side: Problem nr. 2: Østrogen i Flux [sidebreak] Problem nr. 2: Østrogen i Flux

Den lave nedgang: Ud over sine mange andre kropsfunktioner kan østrogen hjælpe med at holde kvinders Hjerner skarpe, siger Dr. Small. Hormonet øger koncentrationen af ​​et enzym, der er nødvendigt for at syntetisere den hukommelsesfremmende hjernekemikalie acetylcholin og forbedrer kommunikationen mellem neuroner i din hippocampus.

Så det er ikke overraskende, at vi ofte oplever hjerne tåge i en tid af livet, når østrogenniveauerne vokser og aftager: En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Neurology viste, at 60%

George Doyle / Getty of kvinder går igennem perimenopause, når østrogenniveauerne sputter ud, rapporterede nedsat hukommelse. Og en undersøgelse fra Det Forenede Kongerige fandt, at forventningsfulde mødre, der oplever vildt stigninger af østrogen 锟 斤 拷 udført værre på visse typer hukommelsestest, og at disse ændringer stadig var til stede tre måneder efter, at kvinderne fødte.

Rx: Hvis du går igennem overgangsalderen, skal du tale med din læge om at gå på hormonbehandling (HRT) i et år eller to, foreslår Dr. Small. Neurology undersøgelsen viste, at kvinder, der starter HRT i perimenopause (før overgangsalderen, når perioder stopper helt) har en bedre hukommelse og kognitiv funktion end dem, der går på det efter overgangsalderen. Selvom du vælger HRT, er der gode nyheder: Din kognitive funktion skal genopstå efter overgangsalderen, når din krop har haft mulighed for at tilpasse sig det nyligt stabiliserede hormonniveau.

Problem nr. 3: Vægt og søvnproblemer

Lowdown: Hukommelsesproblemer skyldes ofte (foranderlige!) Livsstilsfaktorer. Vægt: En undersøgelse fra 2010 viste, at for hvert enkelt punkts stigning i en kvindes BMI (body mass index) faldt hendes mindstemål med et punkt.

Hvis du er tynd og en sofa kartoffel, er du stadig i fare. "Der er en forbindelse mellem fysisk egnethed, som forbedrer blodgennemstrømningen og hjernevolumen", siger Dr. Fotuhi. "Motion kan faktisk øge størrelsen af hippocampus. "

Mangel på søvn nedsætter også din hukommelse." Når du sover, bliver dine stresshormoniveauer stigende, hvilket er giftigt for dine neuroner, "forklarer Dr. Fotuhi.

Rx: Hvis du er overvægtig, bør du tabe sig: En undersøgelse fra Kent State University i 2011 viste f.eks., At personer, der gennemgik bariatrisk kirurgi, forbedrede deres hukommelsestab 12 uger efter proceduren. Og især hvis du føler dig mindre end skarp, gør en god nats søvn en prioritet.

Efterlad Din Kommentar