Kan du tabe dig på mindfulness diet?

Kendte personer

Kan du tabe dig på mindfulness diet?

Gør noget tre gange om dagen, hver dag i dit liv, og du er bundet til at kede sig. Spise er ikke anderledes. Mennesker er imidlertid mestre af distraktion - hvilket er, hvordan vores skærmbilleder blev vores loyaleste spisekammerater. Men de kan komme i vejen for en sund kost og en sund vægt på måder du ikke kan indse.

Forskere i det hurtigt voksende felt af mindfulness-forskning er ved at lære, at bare at ændre, hvordan vi spiser, kan være en nøgle til vægttab. Mindful praksis som meditation bliver brugt som redskaber til at forbedre sundhed, mindske smerte og undvige sygdom for en stor del fordi de reducerer stress. Og da stress ofte ligger til grund for overspisning, synes mindfulness at få os til at spise bedre måltider, hvilket betyder, at det sandsynligvis er muligt at tabe sig uden at blive slanket.

Mindfulness er handlingen med at fokusere på nutidens oplevelser. Anvend det til et måltid, og opmærksom spisning betyder faktisk at være opmærksom på den mad, du spiser, hvilket gør dig mindre tilbøjelig til at tænke pga. En pose kartoffelchips. "Det eneste du skal fokusere på er maden", siger Michael Mantzios, en mindfulnessforsker og lektor i sundhedspsykologi ved Birmingham City University i U.K. "Mindfulness bringer dig tilbage til nutiden, tilbage til nutidens måltid. "

Ifølge ny forskning skærper mindfulness en persons evne til at genkende interne signaler, som signalerer sult og fylde. I en 2016-undersøgelse lærte forskerne folk en kort kroppsscanningsmeditation, der primer dem til at blive mere opmærksomme på deres egen krop. (Prøv vores guidede meditation nedenfor for at se, hvordan det er.) Meditatorerne modtog enten en lille eller stor Snickers-bar. Senere fik de lov til at spise så mange chokoladekager som de kunne lide.

Noget specielt syntes at ske for de mennesker, der gjorde kroppen scanning meditation. Mens de ikke nødvendigvis spiser mindre end alle andre, justerede de deres cookieforbrug for at kompensere for det, de allerede havde spist - hvilket betyder, at folk, der havde den store slikbar, spiste færre cookies end folk, der havde små snickers. "Hvad er interessant er, at det har haft en effekt ikke så meget på forbrug, men på kompensation over tid," siger studieforfatteren Evelien van de Veer, der på tidspunktet for undersøgelsen var en ph.d.-kandidat i Marketing and Consumer Behavior Group på Wageningen Universitet i Holland. Forskerne så ingen kompensation fra folk, der ikke havde modtaget mindfulness træning, eller fra dem, der havde fået en mindfulness øvelse fokuseret på deres miljø i stedet for deres krop.

Den kaloriske balanceringshandling kan være en langsigtet vane hos de opmærksomme. I samme papir sporet forfatterne folk i omkring tre år og målte deres mindfulness-score med spørgeskemaer.Folk, der var mere opmærksomme og mere opmærksomme på kropsfornemmelser, vejede ikke mindre end deres mindre opmærksomme kammerater, men de oplevede færre vægtsvingninger over tid.

Mindfulness hjælper også med at tage klørne ud af trang. "Når du ser en kage eller chips, tænker du på, hvordan det ville være at tage noget af det, hvad det ville føles i din mund", siger Esther Papies, en socialpsykolog, der studerer selvregulering og sundhedsadfærd ved Utrecht Universitet i Holland. "Alt dette er baseret på dine tidligere erfaringer. Ved neuroimaging forskning aktiverer du de samme områder i hjerne simuleringer som du gør, når du faktisk spiser mad. "Det gør det så fristende at rive ind i noget salt eller sødt.

Men mindfulness kan forstyrre den automatiske reaktion ved at reducere appel af usunde fødevarer, siger Papies. Gennem sin forskning har hun opdaget, at tricket er at tænke på dit madbehov, når det kommer op, som intet andet end blot en tanke. "Det er virkelig som en sæbeboble," siger hun. "Så snart du rører ved det, vil det sprede sig. "

Det er dog ikke let at få folk til at tænke om deres mad, men omtanke. "Vi kan ikke overbevise folk om at blive på en diæt, for at gøre meget grundlæggende ting," siger Mantzios. "Hvordan kan de forpligte sig til en livsstilsændring, der indebærer meditation? "

Mantzios spekulerede på, om der var en genvej til opmærksom spisning, der ikke indebar meditering. Han lavede en maddagbog - med spørgsmål som "hvordan lugter dette måltid? "Og" hvad er farverne og teksturerne af det? "For folk at udfylde, mens de spiste. Overraskende tabte folk, der brugte dagbogen, lige så meget vægt som dem på et meditationsprogram. Tre måneder senere overgik de endog meditationsgruppen for at opretholde deres vægttab.

Bedst af alt behøvede folk ikke engang at skrive i deres svar for at høste fordelene. Et andet eksperiment fandt ud af, at man bare overvejer spørgsmålene i dagbogen uden at lægge pen til papir, resulterede i et mere opmærksomt måltid.

Mantzios spørger sig selv om de samme spørgsmål, når han lægger sig til et måltid. "Jeg vil prøve det, lugte det og se, om denne mad faktisk giver mig glæde, og det vil definere, om jeg spiser det eller ej," siger han. "Jeg synes, det er den måde, vi skal leve vores liv på. "

Denne artikel blev oprindeligt vist på Time. com.

Efterlad Din Kommentar