5 Ting, du bør vide om den tyrefægtede kost

Fitness

5 Ting, du bør vide om den tyrefægtede kost

Hvis du nogensinde har kæmpet for at holde dit fede indtag i skak, gode nyheder: Den seneste buzzworthy diæt siger, at det er kvalitet af fedt, du spiser, ikke mængden. Og faktisk mere fedt er godt, endda mættet fedt.

Lyde skør? Spisefilosofien er skitseret i bogen The Bulletproof Diet ($ 16, amazon.com), og det?锟 斤 拷 s få noget trækkraft. Titlen har for nylig ramt bestsellers lister i både The New York Times og Publishers Weekly , og mindst en celeb ( p> stjerne Shailene Woodley) sværger ved en af ​​diætets metoder, Bulletproof Coffee (mere om det om et minut).

Kostens hovedspids er, at spise de "rigtige" fødevarer kan holde dig magert, muskuløs og energisk samt hjælpe med at afværge sygdommen og forbedre din mentale skarphed. Dave Asprey, bogens forfatter og diætets ophavsmand, er en iværksætter i Silicon Valley, der tidligere var overvægtig ("på min sværeste var jeg 300 pund", fortæller han Health ). Asprey siger, at han har brugt 15 år til at tale med sundheds- og ernæringseksperter, læse bøger og studier og eksperimentere med sin egen krop om at komme med planen. Hovedideen bag Bulletproof Diet er at få 50 til 60% af dine daglige kalorier fra sunde fedtstoffer (såsom kokosolie, avocado og græsfoder og / eller dyrkede dyr), 20% fra protein og resterende 20 til 30% fra grøntsager.

10 Ting at vide om Middelhavsdieten

Korn og bælgfrugter skal undgås, når de spiser Bulletproof. Også fra bordet er pasteuriseret mejeri, industrielt opdrættet kød, sodavand og saft, opdrættet skaldyr, tørret frugt og alt stegt eller kogt i en mikrobølgeovn.

Kosten har en vis lighed med Paleo dietten, men Asprey siger, at det er meget mere fokuseret på ingrediensernes renhed og bevidsthed om, hvordan madlavning påvirker forskellige fødevarer. For eksempel på den Bulletproof hjemmeside hedder det: "Hvis du ikke kan finde græsfødt kød, skal du vælge de skæmmeste nedskæringer af kornfødt kød muligt. Hvis du kan finde græsfødt kød, skal du vælge de fedeste nedskæringer muligt." Hvorfor? "Industrielle dyr har omega 6 fedtstoffer og akkumulerede toksiner i deres fedt fra foder," siger Asprey. "Græsede dyr har omega 3 sunde fedtstoffer og lave toksiner."

Så hvad er nogle typiske Bulletproof måltider? Her er et par ideer.

Morgenmad

Bacon og æg (både fra dyrkede dyr) eller en omelet med masser af grøntsager. Eller, "Prøv røget laks, avocado og hakkede grøntsager", siger Asprey. "Mine børn spiser det, og de elsker det til morgenmad."

Her er en af ​​mine kreationer: Pasturerede æg stegt i økologisk rød palmeolie toppet med skiver avocado.

Frokost

"Det nemmeste til frokost er dette.Tag dine yndlingsgrøntsager, damp dem og kast dem i en blender med noget sundt fatâ? ?? macadamia nødder eller butterâ? ?? og nogle krydderier, og du har en lækker, cremet suppe, "siger Asprey." Det? en meget hurtig frokost og utrolig tilfredsstillende og nærende. "

En anden ide til frokost: Varmt overblåste dampede grøntsager i en stegepande med græsfodret smør og bland med en hakkede avocado, som jeg gjorde.

Foto: Beth Lipton

Aftensmad

"En typisk middagsplade ville være 3/4 grøntsager, 1/4 sunde proteiner og et blot et strejf af carbs, som butternut squash eller gulerødder, eller vi kunne have frugt efter middagen" Asprey for nylig fortalte godt + godt. "så der? En fed kilde på det hele, som græsmatet usaltet smør eller guacamole. "

Alt du behøver at vide om Paleo-diætet

Her er et par flere tips til at prøve Bulletproof-banen:

Start din dag med Bulletproof Coffee

Dette er en kombination af brygget kaffe lavet af specielle bønner (Asprey siger, at den slags han sælger er højere kvalitet og lavere i toksiner end andre mærker) blandet med 1-2 spsk usaltede, græsfoderede smør (som Kerrygold) og 1-2 spsk af et specielt kokosolie-ekstrakt kaldet Brain Octane, som Asprey også sælger. Du blander kaffe, smør og olie i en blender, indtil det er skummende, så drikker. hævder, at dette bryg vil stoppe sulten i flere timer og forbedre det mentale fokus. Det vil se sådan ud.

Foto: Beth Lipton

Vænne sig til at have fedt i dit liv igen

"Stop med at se på fede som opfedning og se på det som næring til din krop, "siger han." Vær ekstra vild med de slags fedt, du spiser, det er reall y vigtigt. Smør, kokosolie, avocado, kød fra sunde dyr? ?? det er dine bedste spil. Alle dine hormoner er lavet af mættet fedt. Du vil have meget mindre stabilitet i dine hormoner, hvis din krop er sultet for mættet fedt. "

Se dit frugtindtag

" Frugter er ikke grøntsager ", siger Asprey." Bananer, appelsiner og druer "? De er især sukkerholdige. Udskift den frugt med grøntsager eller sukkerfrugter. Har en kop blåbær i stedet for en appelsin. "

Gør nogle intervaller

" Bevægelse er rigtig god for dig, men en gang om ugen fokuserer du på intens træning, enten at lave hurtige intervaller eller løfte noget tungt ", siger han . "Donâ? Vær ikke bange for at svede lidt. Du får enorme fordele. "

Bliv ikke obsessiv

" Den Bulletproof Diet handler ikke om at være perfekt, "siger han." Det handler om at vælge fødevarer, der får dig til at føle og se det bedste ud af fødevarer, der er tilgængelige for dig. "

10 nemme måder at skære sukker fra din kost

Efterlad Din Kommentar