De 4 mest forvirrende ting om sukker

Mind & body

De 4 mest forvirrende ting om sukker

Getty ImagesNå dage, når folk møder mig og hører det Jeg er en diætist, den første ting de gerne vil vide er: Hvad handler det med sukker? Der er ingen tvivl om, sukker er diæt skurken du jour. Du har sikkert set nogle skræmmende overskrifter, der kalder sukker giftige og peger på det som kilden til alle vores sundhedsskader. Men den virkelige historie er langt mere kompleks.

Sukker i store mængder er faktisk en stor trussel mod dit helbred. I årevis har eksperter sagt, at at spise for meget af enhver mad kan øge din diabetes risiko, fordi overspisning fører til fedme, hvilket er den virkelige skyldige bag høje stigninger i sygdommen. Men nyere forskning tyder på, at de søde ting kan have en mere direkte virkning: For hver ekstra 150 kalorier af tilsat sukker ned per person om dagen steg forekomsten af ​​diabetes med 1 procent, selv efter at have kontrolleret for fedme, fysisk aktivitet og kalorier fra andre fødevarer, ifølge en stor undersøgelse at se på internationale data. Når det kommer til hjertesundhed, er overskydende sukker også mistænkt. Folk, der spiste den mest tilsatte sukker mere end fordoblet deres risiko for død mod hjertesygdomme, en undersøgelse fundet i JAMA Internal Medicine .

Tilføjelsen af ​​problemet er, at sukker gemmer sig i mange overraskende produkter, såsom havregryn og jordnøddesmør, og forvirrende fødevareetiketter gør det svært at vide, hvor meget af det du får. Så hvad er en pige at gøre?

RELATERET: 10 Nemme måder at skære sukker af din kost

Før du sværger alt fra is til jordbær, skal du læse mine grundregler for at opfylde din søde tand på den sikreste måde.

Sandhed # 1: Nogle slags er bedre end andre

Det er nøglen at kende forskellen mellem de to hovedtyper af sukker.

Naturligt forekommende sukker findes i fuldfoder, såsom frugt, grøntsager og mejeriprodukter. Disse fødevarer har tendens til at være bedre for dig, fordi de leverer fiber (i tilfælde af produkter), såvel som protein og calcium (i mejeri) og andre vigtige vitaminer og mineraler.

Tilføjet sukker er noget sødt lagt i en mad til smag, fra sukkeret i købt ketchup til honningen du spiser i din te. (Ja, "naturlige" sødestoffer tæller.) Disse sukkerarter er koncentreret og for det meste blottet for næringsstoffer. Selvom honning, ahornsirup og lignende har nogle sunde antioxidanter og mineraler, pakker de stadig massive doser sødemiddel pr. Skjef. Det betyder, at du får meget rent sukker ?? og kalorier ?? i en lille del, hvilket gør det nemt at gå over bord og forårsage store problemer. Ifølge American Heart Association (AHA) har de stigende sukkerindtag i løbet af de sidste fire årtier parallel vores ekspanderende talje, og undersøgelser har forbundet tilført sukker, ikke den naturligt forekommende art, til hjertesygdomme og diabetes.

RELATERET: 10 Kaffedrikke værre end en candy bar

Sandhed # 2: Du skal læse etiketter omhyggeligt.

Mange emballerede fødevarer indeholder både naturligt forekommende og tilsatte sukkerarter. Men Nutrition Facts-etiketten klumper begge slags sammen, hvilket giver dig en samlet total. I fjor foreslog FDA at adskille de to for at gøre det klart, hvor meget af hver type du får, men indtil disse ændringer træder i kraft, er den nemmeste måde at fortælle om sukker er blevet tilføjet, at scanne den aktuelle ingrediensliste. Hvis du ser sukker gram, men ingen sødestoffer opført, så blev ingen tilsat. Hvis du ser nogen form for sødemiddel, herunder brunt sukker, sukkerrørsaft, majssirup, maltose eller fructose, skal du sørge for at det ikke er det første, der er anført. I henhold til loven skal ingredienserne være i faldende rækkefølge, så jo højere op den tilsatte sukker er, desto mere er der per bid. Kontroller også for flere typer sukker, hvilket er en snigende måde, at fødevarevirksomheder gør noget supersweet uden at telegravere det på ingredienslisten.

RELATEREDE: 16 mest vildledende fødevaremærker

Men du kan automatisk skære din sukkerbelastning ved at dublere søde drikkevarer, der spiser hovedsagelig hele mad i stedet for sukkerholdige snacks og købe mere usødede versioner af emballerede fødevarer.

Sandhed # 3: Grænserne er lave, men gennemførlige

Ifølge AHA skal kvinder have højst 100 kalorier af tilsat sukker om dagen (ca. 6 teskefulde). Men den gennemsnitlige kvinde får 18 teskefulde om dagen! Det meste af vores tilsatte sukker kommer fra søde drikkevarer og emballerede fødevarer, og ernæringsfakta etiketten viser sukker i gram, ikke kalorier eller teskefulde, så det er nemt at miste sporet. Heldigvis er der en simpel formel til optælling af sukker fra enhver kilde: Bare husk at 1 tsk svarer til ca. 4 gram tilsat sukker. Så hvis du tilføjer en teske til din morgen joe og senere har en chokoladeproteinstang med 12 gram sukker, har du 2 teskefulde (8 gram) tilbage til dagen.

Sandhed # 4: Naturligt betyder ikke fri for alle

Næppe nogen af ​​os indånder for mange portioner af hele frugter og grøntsager. Men saft, smoothies og tørrede frugter er en anden historie. For nylig blev en kunde forvirret, da jeg påpegede, at hendes 15 ounce flaske grøn juice indeholdt mere end 53 gram sukker (og næsten 270 kalorier!). Det er alle frugter og grøntsager, hun begrundede, så hvorfor pleje? Et problem, når du gulp din produktion er, at du får naturlig sukker uden fiber (og det er fiber i frugt, der nedsætter fordøjelsen og giver din krop tid til at metabolisere sukkeret). Som et resultat gemmer du de overskydende kalorier som fedt. Fiber forhindrer også blodsukkertopper, der kan øge risikoen for type 2-diabetes.

Tørret frugt kan også være vanskelig; uden vand bliver de naturlige sukker mere koncentreret. Du kan stadig nyde det, men lige størrelse din del: En kop frisk frugt svarer til 1/2 kop 100 procent juice svarer til 1/4 kop usødet tørret frugt. Nu har du kontrol over dine sukker kalorier.

Efterlad Din Kommentar